Nous inventors

 • Skateboard sense fronteres
  Veure vídeo

  Skateboard sense fronteres

  Francesc Boix ha unit la seva passió i les seves ganes d'ajudar a qui més ho necessita, i això l'ha portat a aconseguir i descobrir coses meravelloses. A Etiòpia, ha descobert que la seva passió per l'skate podia ajudar molts nens i moltes nenes.

 • Els gots de competició
  Veure vídeo

  Els gots de competició

  Hi ha esports de competició que és difícil imaginar que ho siguin, aquest n'és un. Per increïble que sembli, hi ha campionats d'apilar gots. Però per molt fàcil que sembli, en veure-ho s'entén tot.

 • Musicoteràpia contra el Parkinson
  Veure vídeo

  Musicoteràpia contra el Parkinson

  L'amor per la família i la música, dues coses que poden aconseguir coses meravelloses. El naixement de l'aplicació Alma uneix les dues coses i saber la seva història ens fa creure en el poder de totes dues encara més.

 • Cases amb impressió 3D
  Veure vídeo

  Cases amb impressió 3D

  En una època difícil, aquests emprenedors valencians han trobat en la impressió 3D la solució per la seva manca de feina i per fer la vida més fàcil a altres persones. Han començat a construir cases amb impressió 3D; si el projecte continua en marxa, podria ser molt útil per fer construccions de forma ràpida, quan de temps sempre en falta.

 • Canviar el món des del vàter
  Veure vídeo

  Canviar el món des del vàter

  Mai hauríem imaginat que Bill Gates es proposaria reinventar els vàters, però el que tampoc sabíem era la importància de fer-ho. Però la veritat és que el seu projecte és molt necessari.

 • El test per destruir fronteres
  Veure vídeo

  El test per destruir fronteres

  Les fronteres no tenen cap sentit i una prova d'ADN ho deixa ben clar, si encara no ho estava. Els protagonistes d'aquest estudi van poder descobrir-ho de primera mà.

 • El poder de la curiositat
  Veure vídeo

  El poder de la curiositat

  No hi ha res més poderós que la curiositat, que ens porta a fer coses increïbles. A la protagonista d'aquesta història la seva curiositat la va portar a crear una nova aplicació que, de ben segur, ningú no imaginava que seria possible que existís.

 • Observadors del mar
  Veure vídeo

  Observadors del mar

  Amb corbata al matí i sota l'aigua a la tarda. N'hi ha que fan més d'una vida i, en aquest cas, per una bona causa, ja que la tasca que desenvolupa al mar és molt necessària.

 • Els humans robot
  Veure vídeo

  Els humans robot

  Segons les pel·lícules futuristes, ja hi hauria d'haver cotxes voladors. Encara no en tenim, però el que sí que ja és possible és convertir-nos en mig robots.

 • La lluita contra els terraplanistes
  Veure vídeo

  La lluita contra els terraplanistes

  Encara que sembli mentida, encara hi ha gent que creu que la Terra és plana. Kurtis Baute vol acabar amb aquest cansat debat i ha realitzat un experiment que demostra que, com ja sabíem, la Terra és rodona.

 • El pagès que ha arribat a la NASA
  Veure vídeo

  El pagès que ha arribat a la NASA

  Hi ha històries que ens serveixen per recordar que mai s'ha de deixar de fer allò en què creus perquè mai saps on podràs arribar. Això pensava aquest pagès mallorquí que va aconseguir que un dels seus invents arribés a la NASA.

 • Els horts verticals
  Veure vídeo

  Els horts verticals

  Els amants de l'agricultura i de cultivar els seus propis aliments ja no necessiten tornar al camp: poden fer-ho a les ciutats gràcies als horts verticals. Horts que es poden instal·lar a qualsevol terrassa, ja que no necessiten terra. Aquesta empresa valenciana vol naturalitzar la ciutat amb els seus horts.

 • El català als videojocs
  Veure vídeo

  El català als videojocs

  Els videojocs també poden ser educatius. És el cas del Fortifeble, un joc inspirat en el conegut Fornite pensat per aprendre gramàtica catalana

 • Geni de la robòtica
  Veure vídeo

  Geni de la robòtica

  La robòtica és el futur i és per això que està entrant amb força a l'escola. I això està servint per descobrir petits genis. Un exemple és el Marcos Galeano, un noi de primària que ja competeix amb alumnat de secundària. El seu talent l'ha portat ja fins a Tailàndia i segur que el portarà encara molt més lluny.

 • Ciència de sofà
  Veure vídeo

  Ciència de sofà

  Jordi Pereyra és un divulgador científic d'allò més curiós. Es dedica a respondre a preguntes que no ens les hauríem plantejat mai. Però les seves curioses inquietuds l'han portat a aconseguir premis i seguidors d'arreu del món.