Jocs fiscals

"Jocs fiscals" explica els casos de frau fiscal de Leo Messi i Cristiano Ronaldo a partir del tractament mediàtic que n'han fet els diaris esportius de Barcelona i de Madrid.

Hi participen Emili Gispert, director de "L'Esportiu"; Santi Nolla, director de "Mundo Deportivo"; Ernest Folch, director de "Sport"; Alfredo Relaño, director de l'"As"; Juan Ignacio Gallardo, director de "Marca"; Kike Marín, cap d'esports d'"El Confidencial"; Orfeo Suárez, periodista d'"El Mundo" i Ramon Besa, cap d'esports d'"El País" a Barcelona. També comptarà amb les valoracions de Josep Riba, advocat i professor de Dret Penal a la UAB; Lluís Alonso, catedràtic de Dret Tributari, i Meritxell Obiols, "coach" i Màster en Intel·ligència Emocional.

A través de les reflexions de tots ells, s'analitzarà l'origen, diferent, que han tingut els dos casos. Mentre que el cas Messi té el punt de partida en una investigació de la fiscalia, el cas de Cristiano es destapa a través d'una investigació periodística.

Els periodistes també detallaran les pressions que s'han fet des de la presidència del Reial Madrid per evitar, per exemple, la foto de portada de Cristiano Ronaldo vestint la samarreta del Reial Madrid quan la fiscalia va decidir investigar-lo. Però les diferències en la manera com s'han tractat el cas Messi i el cas Cristiano van més enllà de la premsa i han arribat fins al govern; Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, va sortir a demanar la presumpció d'innocència del jugador del Reial Madrid, però no ho va fer mai per Messi que, curiosament, va ser objecte d'un gran acarnissament durant el seu judici.

Un documental de: Xavier Torres, Jesús Muñoz, Joan Buixeda i Santi Padró.
Amb la producció d'Anna López, Lorena García, Martina Bisbal i Ferran Martínez. Imatge: David Roig.
Muntatge: Juan Serrano i Francesc Aubert.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3