FCB Escola: exportant l'estil

El programa del Departament d'Esports explica com funciona l'escola de futbol del Barça, on nens d'entre 6 i 12 anys aprenen a jugar a futbol seguint les línies bàsiques d'un estil de joc concret i, sobretot, es formen com a persones. Actualment, la FCB Escola compta amb 30.000 jugadors i prop de 400 entrenadors.

En els últims tres anys, la FCB Escola ha exportat a tot el món la manera de jugar del Barça i ja hi ha 13 escoles en funcionament (Japó, Dubai, Abu Dhabi, Egipte, Kuwait, Perú, Polònia, Corea, Índia, Santo Domingo, Singapur, Brasil i Barcelona).

La FCB Escola té la seva base d'operacions al Miniestadi i en els camps d'entrenament que hi ha al costat. Aquí és on es disputa el Torneig Internacional de Setmana Santa, on els millors equips de les escoles de tot el món es reuneixen per competir, jugar, divertir-se i conviure. Un equip de rodatge del programa va fer un exhaustiu seguiment de les activitats de les diverses activitats durant el torneig de l'abril passat.

En el reportatge també s'explica com, des de les oficines de Barcelona, es dirigeix la manera de funcionar de les escoles aprofitant les noves tecnologies: converses per Skype i control dels plans d'entrenament de tots els equips internacionals que estan dirigits per entrenadors formats a Barcelona.

I una part especial del programa són els projectes més humans i solidaris, com són l'escola de l'Índia o el Gabriel Ferreira, un nen brasiler d'onze anys que va néixer sense peus i que va participar en un campus de Rio de Janeiro. Com a premi per la seva qualitat futbolística i la seva força de voluntat, el Barça el va convidar a venir a Barcelona per veure un partit al Camp Nou i, el més important, per conèixer Leo Messi.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3