TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - 25/09/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 25/09/2009

  En les passejades amb el doctor Martí Boada, anirem fins a la Reserva Natural de Sebes. Aquí, ens sortiran al pas imatges idíl·liques en què es confonen les crineres blanques dels cavalls amb les canyes i els seus plomalls.

 • Espai Terra - 24/09/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 24/09/2009

  El nostre destí ens porta a ponent. Travessem l'aigua sense tocar-la de la mà de Toni Nadal. El canal de l'Urgell, l'estany d'Ivars i la terra plana d'una de les comarques més petites de Catalunya.

 • Espai terra - 09/09/2009
  Veure vídeo

  Espai terra - 09/09/2009

  Dimecres seguirem amb l'helicòpter el tram final d'un riu que neix al prelitoral: la Tordera. Veurem, amb Toni Nadal, com les aigües transparents del riu ens permeten veure les sorres que van alimentant el delta de la Tordera actual. També serem testimonis de tota l'activitat que es desenvolupa al seu voltant: turisme, ramaderia i, fins i tot, un grup de gavines.

 • Espai Terra - 08/09/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 08/09/2009

  Toni Nadal segueix amb l'helicòpter el camí d'aigua que traça el riu Gaià. Relleus accidentats, revolts impossibles, passadissos muntanyosos... el riu sempre va trobant una sortida. Toni Nadal va desgranant llegendes i la història d'una vall que va ser terra de marca ara fa mil anys.

 • Espai Terra - 07/09/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 07/09/2009

  La Torla, en Feu, la Cendra, el Murri... tornen a córrer al costat de les ovelles. La desaparició de l'activitat del pasturatge i la introducció de noves races de gossos semblaven condemnar a l'extinció una raça autòctona que durant segles ha format part del paisatge català: el gos d'atura. Lleials, braus i coratjosos, el Projecte Atura tracta de demostrar com aquests gossos encara són capaços de ser els millors al costat del pastor i de les seves ovelles.

 • Espai terra - 16/07/2009
  Veure vídeo

  Espai terra - 16/07/2009

  Francesc Mauri visita la zona humida més gran de Catalunya, el delta de l'Ebre. Cada cop arriben menys sediments al mar, fet que configura l'actual geometria del Delta. En visitem els punts més emblemàtics, com ara la Punta del Fangar, les ciutats d'Amposta i Sant Carles de la Ràpita, i també els vivers de musclos. Finalment, veurem de prop com s'hi cultiva l'arròs, un dels grans atractius econòmics i turístics de la zona.

 • Espai Terra - 15/07/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 15/07/2009

  Viatgem cap a l'extrem sud de Catalunya, on trobarem el tram final del riu Ebre. El recorregut començarà a l'extrem nord del delta, a la punta del Fangar. Ens enlairarem amb Francesc Mauri per admirar el verd dels arrossars. Podrem observar també milers d'ocells des del privilegiat mirador situat a prop de la desembocadura.

 • Espai Terra - 14/07/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 14/07/2009

  Salvador Sala visita el Zoo de Barcelona i descobrim com és la vida diària en aquest recinte animal. Avui veurem com esmorzen els ximpanzés, com dinen les iguanes i els rinoceronts o fins i tot com berenen els dofins. També veurem com es preparen els dofins per als seus espectacles, un dels reclams més importants que té actualment el zoo barceloní.

 • Espai Terra - 13/07/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 13/07/2009

  Toni Nadal ens porta a la serra del Montsec per veure l'espectacularitat del congost de Terradets i el de Mont-rebei. Són indrets aparentment inaccessibles, però que fan les delícies dels excursionistes que s'hi acosten. En aquest reportatge veurem imatges espectaculars d'aquesta zona i coneixerem els secrets naturals que amaguen aquestes parets de pedra que separen Catalunya i l'Aragó.

 • Espai Terra - 10/07/2009
  Veure vídeo

  Espai Terra - 10/07/2009

  Ens trobem sota una alzina mil·lenària. A l'estiu, les alzines deixen anar la fulla i així no necessiten tanta aigua. També descobrim què poden compartir una alzina i un escarabat rinoceront.

 • Espai terra - 08/07/2009
  Veure vídeo

  Espai terra - 08/07/2009

  Tremp aplega una població de voltors molt nombrosa, una de les més nombroses de tot l'Estat. A la Torre de Tamúrcia, un dels agregats del municipi, hi ha un dels pocs espais regulats que, sota estricte control sanitari, facilita aliment als carronyaires. Filmem com més d'un centenar de voltors s'aboquen famolencs damunt la carronya.

 • Espai Terra
  Veure vídeo

  Espai Terra

  Des de mitjans del segle XIX hi ha un servei regular de passos de barca entre una banda i l'altra del delta de l'Ebre. Aquests transbordadors han resistit fins als nostres dies per la dificultat de substituir-los per un pont per l'amplada i cabal de l'Ebre. El reportatge d'avui tractarà sobre aquesta qüestió.

Anar al contingut