TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - 18/05/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 18/05/2011

  Anirem amb en Martí Boada fins a una plantació de castanyers procedents de l'Anatòlia plantats fa 50 anys al mig de les Guillaries. Coneixerem un silvicultor que ens tallarà un parell de castanyers per aprofitar-ne la fusta per jàsseres i bigues. Un cop tallats, comprovarem que no tenen la malaltia del roig, un defecte que pot causar problemes a l'hora de transformar el castanyer en fusta per mobles.

 • Espai Terra - Sant Jordi
  Veure vídeo

  Espai Terra - Sant Jordi

  Veurem l'activitat que duen a terme al Mercat de la Flor del Maresme. De la mà del reporter Enric Oller sabrem quins tipus de roses són les més venudes aquest Sant Jordi. També tindrem temps per conèixer Roda de Ter, una població que té caràcter universal gràcies a l'obra literària de Miquel Martí i Pol, amb un reportatge per terra i per aire, amb Cori Calero.

 • Espai Terra - 08/03/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 08/03/2011

  Parlem de les cigonyes que arriben des de l'Àfrica en direcció a les terres del nord d'Europa. Aquests ocells migratoris segueixen el seu rellotge biològic per anar a les terres més propícies segons l'època de l'any. A partir dels anys 80, es van començar a reintroduir en terres catalanes, i ara podem gaudir de la seva presència tot l'any ja que hi ha colònies estables, com la dels aiguamolls de l'Empordà.

 • Espai Terra - 07/03/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 07/03/2011

  Visitem la Casa de la Natura de la Culla de Manresa, un mas medieval que funciona com un camp d'aprenentatge de la natura i del món agrari. El meteoròleg Dani Ramírez visitarà aquest observatori meteorològic que hi ha a la capital del Bages i ens explicarà que han registrat temperatures mínimes de disset graus sota zero i una màxima de 42 graus positius. En el reportatge s'explicaran les activitats que es fan en aquest camp d'aprenentatge i que ens ajudaran a entendre millor la dinàmica de l'atmosfera amb experiments amb aigua.

 • Espai Terra - 25/02/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 25/02/2011

  L'"Espai Terra" ens parlarà aquest divendres d'apicultura. El pagès del programa, Pep Riera, es desplaça fins a la localitat de Seròs, al Segrià, per veure com, sense la intervenció de l'apicultor, les abelles elaboren la mel seguint el seu ancestral instint, i veurem una espectacular escultura de cera i mel.

 • Espai Terra - 17/02/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 17/02/2011

  El tret de sortida de cada etapa de la Pirena posa en marxa més de 400 gossos, veritables atletes vinguts de tot arreu. Cori Calero continua la seva aventura per terres pirinenques per ensenyar-nos les curiositats d'aquesta cursa en plena natura, en què múixers i gossos donen el millor d'ells mateixos.

 • Espai Terra - 15/02/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 15/02/2011

  La temperatura del planeta continua augmentant any rere any. El 2005 i el 2010 han estat els més calorosos des que se'n fan registres, i el pronòstic és que la temperatura continuarà pujant si es mantenen les condicions actuals. Fem un repàs dels efectes del canvi climàtic.

 • Espai Terra - 12/01/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 12/01/2011

  La cara bruta, la sang de llebre, l'agra negra, la manyaga... Tots aquests noms són varietats de pomes. Dimecres anem amb Martí Boada a conèixer la feina que un pagès d'Arbúcies està fent per evitar la pèrdua de biodiversitat, amb la recuperació de fins a 33 varietats de pomes del Montseny i les Guilleries.

 • Espai Terra - 11/01/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 11/01/2011

  Els ratpenats són una espècie protegida a Europa. Durant segles, s'han maltractat i eliminat, tot i que són molt beneficiosos per a les collites, perquè es mengen els insectes. Anem amb Cori Calero a la recerca de ratpenats, per intentar saber quins són els seus costums i com podem assegurar-ne la conservació.

 • Espai Terra - 24/12/2010
  Veure vídeo

  Espai Terra - 24/12/2010

  Dani Ramírez ha anat a Tàrrega a trobar-se amb un dels observadors meteorològics de la comarca, una zona realment freda i emboirada en aquestes dates. Però, per endolcir aquest fred, l'última recepta que ens proposa en Dani són els torrons. I per això ha anat a Agramunt, on ens ensenyaran com es fa aquest menjar tan tradicional.

 • Espai Terra - 23/11/2010
  Veure vídeo

  Espai Terra - 23/11/2010

  Gaudirem d'un autèntic paisatge de tardor. Eloi Cordomí ens portarà a una fageda que encara conserva les fulles groguenques, i coneixerem algunes particularitats d'aquests boscos tan vistosos i fins i tot misteriosos.

 • Espai Terra - 22/10/2010
  Veure vídeo

  Espai Terra - 22/10/2010

  Pep Riera no ens parla de la pagesia d'avui, sinó que ens portarà a fer un recorregut per l'evolució d'aquest ofici. Des del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí coneixerem l'evolució de l'agricultura a través de les eines que, al llarg dels segles, ha utilitzat la pagesia.

 • Espai Terra - 24/09/2010
  Veure vídeo

  Espai Terra - 24/09/2010

  Aquesta diada de la Mercè tindrem un programa farcit de reportatges interessants. Sabeu quines propietats tenen la begònia, la caputxina o l'estèvia? Anirem amb Pep Riera fins a una explotació agrícola de Balaguer on cultiven flors comestibles i plantes medicinals. D'altra banda anirem d'excursió amb Dani Ramírez fins al poble més petit de Catalunya a la recerca de bolets. Encetem el primer "Terra de bolets" de la temporada a Sant Jaume de Frontanyà.

 • El Reportatge 17/09/2010
  Veure vídeo

  El Reportatge 17/09/2010

  Divendres anirem a les comarques del Baix Llobregat i del Baix Ebre per tractar temes ben diversos. Pep Riera ens portarà a fer una visita per conreus ecològics de proximitat, al Baix Llobregat. D'altra banda, connectarem amb Salvador Sala en directe des d'una cooperativa arrossaire de Deltebre, per saber de primera mà la problemàtica existent causada pel cargol poma.

 • Espai Terra - 09/09/2010
  Veure vídeo

  Espai Terra - 09/09/2010

  Cori Calero visita els penya-segats de Sant Feliu de Guíxols, on des del segle XII fins al segle XVII van conviure bandolers, pirates, corsaris i pescadors. Resseguirem amb l'helicòpter del programa uns paratges plens de màgia, com la Pedralta, la pedra basculant més gran de Catalunya. També viatjarem en el temps amb el bergantí Cyrano per retrobar-nos amb la bellesa de la tradició marinera de la navegació més clàssica.

Anar al contingut