TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - dijous 12 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 12 de gener

  El meteoròleg Toni Nadal tornarà a pujar a l'helicòpter del programa per mostrar-nos la bellesa en aquest cas de la comarca de la Noguera. En concret resseguirem el Segre. Allà sobrevolarem Artesa, la població més gran d'aquesta zona, i també Tiurana i Pons.

 • Espai Terra - dimecres 11 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimecres 11 de gener

  El doctor Martí Boada ens descobrirà, dimecres, un racó molt especial de la ciutat de Barcelona. Ha anat fins al far, situat a les antigues pedreres del Morrot, un espai urbà de gran diversitat ecològica. Allà hi nia el gavià argentat, una gavina que ha adaptat la seva alimentació a l'hàbitat urbà.

 • Espai Terra - dimarts 10 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 10 de gener

  Dimarts, la reportera Mireia Segú ens portarà a recórrer alguns dels millors boscos que hi ha al nostre país. L'excusa: fa uns dies es va presentar l'"Inventari de boscos singulars de Catalunya", que servirà, entre altres coses, per donar informació i així poder-ne millorar la gestió.

 • Espai Terra - 16/12/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 16/12/2011

  Com que som a tocar de Nadal, aquest divendres, el reporter Enric Oller ens mostrarà diferents maneres de fer un pessebre, des del més tradicional i complex fins al més industrial. Ho veurem a l'"Espai Terra".

 • Espai Terra - 30/11/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 30/11/2011

  Aquest dimecres, el doctor Martí Boada ens acostarà una mica més a la natura que ens envolta i farà una ruta per la vall del riu Tenes, des de Riells del Fai fins a Sant Miquel del Fai, al Vallès Oriental. Es tracta d'un lloc de la natura que és una joia des del punt de vista paisatgístic, geològic i històric.

 • Espai Terra - 17/11/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 17/11/2011

  A l'"Espai Terra" d'aquest dijous veurem com les pluges d'aquest novembre han fet canviar el paisatge del nostre país. Si les condicions meteorològiques ens ho permeten, amb l'helicòpter del programa recorrerem alguns trams dels rius Llobregat, Ter i Tordera, que baixen carregadíssims d'aigua. Veurem imatges de la tardor al Montseny i intentarem arribar al Pirineu, on les nevades a les cotes altes han estat espectaculars!

 • Espai Terra - 14/10/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 14/10/2011

  L'home del temps Dani Ramírez se'n va amb l'actriu Mont Plans a un santuari al qual ella té molta estimació: el de la Mare de Déu del Mont, precisament d'on prové el seu nom. Coneguda arreu per la seva participació en teatre i en sèries de televisió, ens explica anècdotes de la seva feina.

 • Espai Terra - 11/10/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 11/10/2011

  Ens capbussarem al mar de la Calma, una reserva marina a l'illa de Hierro, a les Canàries. Allà, en un fons dissenyat a base d'erupcions volcàniques submarines, hi trobem una fauna singular. La confluència de corrents atlàntics ha tropicalitzat les aigües, de manera que s'hi troben espècies animals molt atractives, i això, en unes aigües especialment netes i transparents.

 • Espai Terra - 20/07/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 20/07/2011

  El doctor Martí Boada visita un especialista en instruments singulars. Es tracta d'un artesà que aprofita la fusta del pollancre negre, un arbre que trobem a les vores dels rius, per fer instruments. A Sant Esteve de Palautordera, al Vallès Oriental, veurem un clavicordi i el seu funcionament mentre fabrica un virginal.

 • Espai Terra - 19/07/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 19/07/2011

  Sobrevolarem la vall de la Vansa amb Toni Nadal, un territori del Prepirineu de Lleida entre boscos i muntanyes amb una molt baixa densitat de població. Hi trobarem pobles costeruts amb entorns forestals encara verges i desconeguts, amb camins tortuosos i molt poca contaminació lumínica, ideal per al turisme rural.

 • Espai Terra - 15/07/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 15/07/2011

  Visitem una plantació d'albercocs a Vila-sana que s'està especialitzant en l'exportació d'aquest fruit a tot el nord d'Europa. D'altra banda, acompanyarem l'Eloi Cordomí a conèixer una mica més les nostres platges. Agafarem el caiac per fer la ruta de les cales des de Vilanova fins a Sitges. Una manera diferent de viure el litoral del Garraf.

 • Espai Terra - 23/06/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 23/06/2011

  Recorrem els entorns naturals més espectaculars de Mallorca, però sobretot l'hàbitat de l'au més gran d'Europa, el voltor negre. A l'illa de Mallorca, igual que a Catalunya, hi va viure el voltor negre fins que va gairebé desaparèixer. Però ara fa una trentena d'anys la Fundació Voltor Negre es va proposar que, al cel de l'illa, hi tornés a volar aquesta au impressionant.

 • Espai Terra - 17/06/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 17/06/2011

  El sector porcí a Catalunya és molt important, tant pel volum com per la diversitat de sistemes de producció. En Pep Riera visitarà una explotació ramadera de 300 porcs, per veure'n tot el procés, des de l'engreix amb cereals collits per la mateixa explotació fins a l'elaboració i la comercialització de productes carnis i embotits.

 • Espai Terra - 15/06/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 15/06/2011

  El doctor Martí Boada visitarà un artesà de Torelló. Es tracta d'un artista que treballa la fusta d'arbres de bosc, com la noguera, el cirerer i el pollancre, per fer espectaculars quadres en fusta. Aquest artesà d'Osona juga amb els colors de la fusta de diferents espècies per fer aquests quadres tan originals.

 • Espai Terra - 31/05/2011
  Veure vídeo

  Espai Terra - 31/05/2011

  A la Granadella, a les Garrigues, coneixem de prop com és i com funciona un parc eòlic. El parc eòlic de Sant Antoni que consta de 5 molins que generen 2,5 megawatts de potència i que està previst que s'ampliï amb quinze aparells més.

Anar al contingut