TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - dilluns 6 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 6 de febrer

  Quan donem de baixa un cotxe vell, segurament no ens ha passat pel cap què se'n farà a partir d'ara. La reportera Cori Calero ens portarà a un centre de desballestament de vehicles de les Masies de Voltregà, a Osona. Allà veurem tot el procés des que hi arriba com una ferralla. Ara mateix a Catalunya la reutilització dels materials d'un cotxe fora d'ús ja és d'un 85 per cent de mitjana i l'objectiu és augmentar-la.

 • Espai Terra - dijous 2 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 2 de febrer

  A l'"Espai Terra" d'avui dijous farem un monogràfic sobre el temporal de fred i neu que hem tingut al nostre país en les darreres hores. Al programa veurem imatges dels llocs on més ha nevat acompanyat d'una selecció de les millors fotografies que han enviat els nostres espectadors. El meteoròleg Toni Nadal i un equip del programa han fet un recorregut per diferents localitats per veure aquesta nevada. Hem visitat Collserola, el Maresme i la serra del Montnegre-Corredor. A més, repassarem l'estat de les pistes a les estacions d'esquí catalanes i regalarem un forfet per a quatre persones per esquiar a l'estació de la vall de Núria, al Ripollès. Tomàs Molina farà una previsió detallada del temps que tindrem demà i el cap de setmana, on s'espera una baixada de les temperatures espectacular.

 • Espai Terra - dimecres 1 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimecres 1 de febrer

  El doctor Martí Boada visita aquest dimecres la localitat de Vimbodí, a la Conca de Barberà. Allà hi ha trobat l'artesà Paco Ramos, l'últim supervivent que treballa el vidre fumat a Catalunya. Veurem com les ampolles de vidre que dipositem als contenidors verds es poden transformar en peces d'art. En aquest procés, el vidre reciclat es posa al forn a temperatures molt altes, i veurem com es transforma en setrills, ampolles o peces decoratives.

 • Espai Terra - dimarts 31 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 31 de gener

  Aquest dimarts veurem com l'escalfor de la Terra pot produir energia, i energia neta. És el que s'anomena geotèrmia, i la reportera Mireia Segú ens portarà fins a la vall de Núria, al Ripollès, per comprovar-ho. Aquesta energia que produeix calor no genera pràcticament emissions de CO2 i no té impacte visual. Als països nòrdics està molt implantada i a poc a poc va arribant al nostre país.

 • Espai Terra - dilluns 30 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 30 de gener

  Aquest dilluns, a l'"Espai Terra" us mostrarem un animal que està en perill d'extinció. Es tracta de la vaca de l'Albera, una raça autòctona del nostre país. La vaca de l'Albera va començar a desaparèixer als anys 50 perquè es buscaven races que produïssin més ràpidament. Avui en dia només n'hi ha unes 300. La reportera Cori Calero ens explicarà que la Universitat Autònoma de Barcelona ha iniciat un programa de conservació "in vitro" per preservar la vaca de l'Albera.

 • Espai Terra - divendres 27 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 27 de gener

  El cantautor Pere Tàpias ens porta d'excursió fins al Garraf, concretament a Vilanova i la Geltrú. L'home del temps Dani Ramírez acompanyarà el popular Pere Tàpias des de l'espigó del port fins a l'ermita de Sant Cristòfol i el Molí de Mar, a tocar de la mateixa platja de Vilanova. Per acabar l'excursió, visitarem el far de la platja de Vilanova, un dels 17 fars en actiu a Catalunya, on trobarem el Museu del Mar.

 • Espai Terra - dijous 26 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 26 de gener

  L'home del temps Toni Nadal tornarà a mostrar-nos una part del país des de l'helicòpter del programa. Aquest dijous visitarem la Franja de Ponent, la zona que limita Catalunya i l'Aragó. Visitarem la comarca de la Ribagorça, amb un passat històric impressionant, però que el segle XX els seus pobladors van anar abandonant. I tot i ser una comarca eminentment agrícola, visitarem una indústria, la de la xocolata, i veurem com es treballa amb aquesta exquisida llaminadura.

 • Espai Terra - dimarts 24 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 24 de gener

  Aquest cap de setmana ha començat la famosa cursa que recorre els Pirineus en trineus tirats per gossos. La reportera Cori Calero ens mostrarà com s'entrenen, quina vida porten aquests gossos abans de la gran prova i com ho fan els seus entrenadors, els múixers, per tenir-ho tot a punt.

 • Espai Terra - dilluns 23 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 23 de gener

  Què se'n fa, dels arbres de Nadal que es porten als punts de recollida de la ciutat de Barcelona? Avui en dia n'hi ha més de dos-cents de repartits per diferents espais i parcs. La reportera Mireia Segú ens explicarà que la recollida és ràpida i es fa just quan acaben les festes. Els arbres passen per tot un procés de neteja i selecció i s'aprofiten en adobs i treballs de jardineria en diferents parcs i jardins de la mateixa ciutat.

 • Espai Terra - divendres 20 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 20 de gener

  El cantautor Roger Mas ens portarà d'excursió a un dels llocs més espectaculars i amb més història de la seva comarca, el Solsonès. El músic acompanyarà l'home del temps Dani Ramírez per la serra de Busa, un altiplà format per altes cingleres plenes de llegendes relacionades amb la Guerra del Francès del segle XIX.

 • Espai Terra - dijous 19 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 19 de gener

  El nostre reporter Josep París té la intenció de recuperar la seva bicicleta espatllada que fa uns anys que agafa pols al garatge de casa. El taller que ha escollit té una particularitat: ensenya a reparar de forma gratuïta la pròpia bicicleta. Uns coneixements que ens serviran d'allò més si no volem abandonar la nostra bicicleta per qualsevol avaria.

 • Espai Terra - dimecres 18 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimecres 18 de gener

  El doctor Martí Boada visitarà aquest dimecres la vila d'Hostalric, on trobem un volcà. Tot i que segur que hi hem passat sovint i que és força visible des de la carretera, segur que molts desconeixíem que la fortalesa que hi ha en aquest poble de la Selva es troba sobre un antic volcà. Aquest està associat a altres volcans de la comarca, que, tot i ser menys espectaculars que els de la Garrotxa, tenen força interès.

 • Espai Terra - dimarts 17 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 17 de gener

  Aquest dimarts, a l'"Espai Terra" us proposem conèixer uns animals força especials: les òlibes. La reportera Cori Calero visitarà el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, per veure com s'ho fan per curar i protegir les òlibes. Aquests ocells són una espècie protegida perquè la seva població s'està reduint dràsticament.

 • Espai Terra - dilluns 16 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 16 de gener

  Aquest dilluns, a l'"Espai Terra", la reportera Esther Miró ens portarà fins a la Garrotxa per veure l'empremta que ha deixat la lava dels volcans que van fer erupció fa milers i milers d'anys en aquest territori. Visitarem una pedrera molt singular que explota la mateixa família des de fa tres generacions.

 • Espai Terra - divendres 13 de gener
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 13 de gener

  Ens surt a compte reparar un rellotge si ens hi ha entrat aigua? Divendres, el reporter Josep París portarà el seu rellotge espatllat al taller de la Rosa, una rellotgera de Girona que ens farà un diagnòstic del que té el rellotge i ens explicarà què podem fer per mantenir-lo en bon estat.

Anar al contingut