TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - dimecres 29 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimecres 29 de febrer

  Com cada dimecres, el doctor Martí Boada ens descobrirà algun indret especial per la seva biodiversitat. En aquest cas, ens portarà al delta del Llobregat, que les diferents actuacions han convertit en un lloc on crien, nien i viuen centenars d'animals. Anirem a veure l'estany de Cal Tet, on al llarg de l'any s'hi poden veure tantes espècies d'ocells com al parc de Doñana, algunes fins i tot en perill d'extinció. També parlarem d'aprofitar la roba que tots tenim oblidada a l'armari: el reporter Josep París ens descobrirà una botiga on arreglen roba, però no només això: si volem, també ens poden ensenyar a fer-ho nosaltres mateixos.

 • Espai Terra - dimarts 28 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 28 de febrer

  Moltes vegades, quan llencem la brossa ens preguntem on va a parar tota aquesta quantitat de deixalles. Les plantes de triatge s'encarreguen de donar una segona vida a tot allò que es pugui reciclar i convertir-ho en matèria primera per fabricar nous productes o en font d'energia. La reportera Mireia Segú visitarà una planta de reciclatge de Gavà, al Baix Llobregat, on arriben, cada any, 23.000 tones de deixalles, només dels contenidors grocs d'una part de l'àrea metropolitana de Barcelona. Sabrem com es reclassifiquen i es preparen per al nou ús.

 • Espai Terra - dilluns 27 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 27 de febrer

  La construcció no viu el seu millor moment, però n'hi ha que miren més enllà i busquen formes més respectuoses amb el medi ambient i la salut per construir cases. A l'"Espai terra" d'aquest dilluns, la reportera Cori Calero ens ensenyarà com són les construccions amb bales de palla: una tècnica molt desconeguda a casa nostra, però que no és nova i que diversos professionals i particulars estan implantant. El resultat són vivendes més saludables i sostenibles, a més de duradores. En veurem exemples a les localitats de Vallgorguina (Vallès Oriental), Garriguella (Alt Empordà) i Palafrugell (Baix Empordà).

 • Espai Terra - divendres 24 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 24 de febrer

  El cantant Llorenç Santamaria i l'home del temps Dani Ramírez se'n van d'excursió aquest divendres fins a la platja de Gavà. El popular cantant mallorquí va viure durant molts anys en aquesta localitat del Baix Llobregat i ha volgut ensenyar-nos les dunes d'aquesta platja, on va practicar molts esports aquàtics anys enrere. Conegut solista durants els anys setanta i vuitanta, ara, Llorenç Santamaria s'ha donat a conèixer entre la gent més jove per ser un dels protagonistes del musical "Cop de rock". En aquesta excursió, també visitarem els estanys del delta del Llobregat i veurem ànecs, tortugues d'aigua i corbs marins.

 • Espai Terra - dijous 23 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 23 de febrer

  L'oli d'oliva és un dels productes estrella de la dieta mediterrània, però, més enllà de l'àmbit alimentari, té propietats que el fan molt adequat per a altres usos. La reportera Mireia Segú ens explicarà que l'oli serveix també com a base de cosmètics que ens podem fer nosaltres mateixos a casa amb altres ingredients del rebost, i també l'aprofitarem, un cop fregit, per fer sabó. A l'"Espai Terra" d'aquest dijous, ens ho explicaran experts de la ciutat de Barcelona i de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues.

 • Espai Terra - dimarts 21 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 21 de febrer

  L'home del temps Toni Nadal s'enlaira amb l'helicòpter del programa cap al sud de l'Empordà, una zona segurament força coneguda per tots els seus atractius turístics a la costa. Però l'interior del Baix Empordà amaga racons impressionants, com Pals o la Bisbal d'Empordà. Allà, en Toni Nadal hi farà una parada i s'atrevirà a fer una peça de ceràmica, el típic producte d'aquesta població.

 • Espai Terra - dilluns 20 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 20 de febrer

  L'audiovisual ja forma part de les nostres vides, però també comença a formar-ne de la fauna salvatge. Les càmeres de vídeo s'han convertit en una eina per estudiar millor els animals i també per protegir-los. La reportera Cori Calero anirà fins al Parc Natural del Garraf, on s'està duent a terme una experiència pionera: aconseguir que des de casa puguem veure mamífers salvatges en directe en el seu estat natural. També treparem per les escarpades roques calcàries del Garraf per conèixer on estan situades les càmeres més vertiginoses: les que vetllen per les àligues cuabarrades que hi ha en aquest parc natural.

 • Espai Terra - divendres 17 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 17 de febrer

  L'actor Jordi Planas ens portarà d'excursió aquest divendres fins al seu poble, Sant Hilari Sacalm. El popular cuiner de la sèrie "La Riera" acompanyarà l'home del temps Dani Ramírez pel cor de les Guilleries, al nord de la comarca de la Selva. Allà podrem contemplar unes vistes maquíssimes del Montseny i de les Agudes, des del mirador de la Miranda, a la part sud del poble. L'excursió per Sant Hilari seguirà fins a les Roques d'en Pla i l'ermita del Nen de Jesús de Praga, un turó que domina sobre tota la Selva i la comarca veïna del Gironès i amb vistes fins als cims nevats del Pirineu Oriental. Jordi Planas ens guiarà per una de les contrades més conegudes com la Font Picant, a tocar de la Riera d'Osor, recomanada per a la cura d'afeccions hepàtiques i urinàries. Allà aprofitarem per fer un tastet de les seves aigües terapèutiques. Serà una ruta fantàstica per una de les zones més forestes i boscoses de Catalunya.

 • Espai Terra - dijous 16 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 16 de febrer

  El reporter Josep París ens portarà aquest dijous fins a una botiga d'informàtica. Allà ens explicaran quins són els problemes més habituals dels nostres ordinadors i què podem fer perquè ens durin més temps. Molts cops qualsevol pujada de tensió pot avariar-lo i -en lloc de llençar-lo com fa molta gent-, com que és un problema fàcil de solucionar, el podem reparar i seguir fent-lo servir.

 • Espai Terra - dimarts 14 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 14 de febrer

  El doctor Martí Boada ens portarà aquest dimarts fins al castell d'Escornalbou, al Baix Camp, on hi ha un camí amb unes vistes impressionants de la serra de Llavaria i que ressegueix la cinglera pel camí dels Frares. El naturalista ens explicarà que les roques interiors del castell tenen una malaltia que provoca unes formes molt especials.

 • Espai Terra - dilluns 13 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 13 de febrer

  L'home del temps Toni Nadal ens portarà a viure una experiència d'altres èpoques amb l'helicòpter d'"Espai Terra". Però, fins que hi arribem, els paisatges del Ripollès que sobrevolem ens deixaran gairebé sense paraules. I farem una parada a Ribes de Freser, perquè allà ens cuinaran una sopa de pastor, tal com es feia antigament. Aquesta és una iniciativa d'un grup de cuiners de la zona per recuperar velles receptes catalanes.

 • Espai Terra - divendres 10 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 10 de febrer

  El cantant Marc Parrot i l'home del temps Dani Ramírez se'n van d'excursió plegats a Sant Quirze Safaja. Tot i que el popular compositor és fill de Barcelona, ara viu en aquest poble del Vallès Oriental, on té el seu estudi de gravació. En aquesta ruta, Marc Parrot ens fa d'amfitrió pel parc de l'Aigua, on visitarem el faig centenari, un arbre monumental de més de quaranta metres en un indret molt bonic. La natura és patrimoni d'aquesta població del Moianès, envoltada de boscos, fonts i balmes, com la Bauma de l'Espluga, un dels racons preferits de Marc Parrot.

 • Espai Terra - dijous 9 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 9 de febrer

  L'home del temps Toni Nadal sobrevolarà els refugis d'alta muntanya de la serra del Cadí, amb l'helicòpter del programa. El reportatge mostrarà paratges impressionants d'aquesta zona del Prepirineu català. Per als muntanyencs aquests refugis són imprescindibles, un lloc per descansar, aixoplugar-se de les intempèries del temps. En Toni Nadal ens mostrarà les dificultats que tenen els seus responsables perquè els refugis estiguin a punt tot l'any per als visitants excursionistes.

 • Espai Terra - dimecres 8 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimecres 8 de febrer

  L'home del temps Toni Nadal sobrevolarà aquest dimecres diverses comarques del país per veure els efectes del temporal de fred i neu que ha patit Catalunya aquests dies i ens ho explicarà al vespre a l'"Espai Terra". El meteoròleg ens ensenyarà imatges de rius, embassaments i carreteres afectades pel gel i la neu del Moianès, el Lluçanès, Osona, el Ripollès, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia. A més, veurem des d'aquest punt de vista tan privilegiat pobles i localitats fora del Pirineu on encara queda neu.

 • Espai Terra - dimarts 7 de febrer
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 7 de febrer

  Aquest dimarts, a l'"Espai Terra" la reportera Mireia Segú ens mostrarà una iniciativa pionera: reciclar les veles d'un globus aerostàtic. La vida del globus, de la seva tela, oscil·la entre les 500 i les 800 hores de vol. I què se'n pot fer, d'aquesta gran lona? Es pot reaprofitar, per exemple, per fer carpes per a circs o festes. Es tracta d'uns tancats perfectament aïllants i impermeables.

Anar al contingut