TOTS ELS PROGRAMES

 • Espai Terra - dilluns 2 d'abril
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 2 d'abril

  A l'"Espai Terra" d'aquest dilluns, la reportera Mireia Segú ens portarà a pescar garoines, garotes o eriçons de mar. Només es pesquen entre els mesos d'octubre i març, coincidint amb l'època de creixement més gran de la seva part comestible. A Catalunya només hi ha una quinzena de pescadors que tenen llicència, i anirem amb un d'ells per conèixer de prop la seva feina. Per fer-ho, ens hem capbussat amb ell.

 • Espai Terra - divendres 30 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 30 de març

  L'actor i director de la companyia Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, ens proposa fer una ruta urbana per la façana marítima de Barcelona, acompanyat del meteoròleg Dani Ramírez. El popular actor ens rebrà a prop del Port Vell i ens explicarà com ja de petit baixava des de Gràcia amb el tramvia de l'època per anar a les platges de la ciutat. En aquesta passejada per carrers típics i cases antigues de mitjans del s. XVIII, Bozzo ens recordarà la figura de Pepe Rubianes, que va viure al barri de la Barceloneta. La Barceloneta, tal com ara la coneixem, va ser fundada el 1753, quan es va posar la primera pedra en uns terrenys que es van guanyar al mar. Els primers pobladors d'aquest nou espai van ser principalment pescadors, com a conseqüència de l'expropiació dels antics habitants de la Ribera. Seguirem la ruta caminant per estrets carrers i balconades farcides de roba estesa, trepitjarem les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià, lloc de lleure i esports de mar. És un barri amb entitat pròpia on la gastronomia té molt protagonisme. I, esclar, tastarem les famoses "bombes" de la Barceloneta en un ambient ben engrescat.

 • Espai Terra - dimarts 27 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 27 de març

  Moltes vegades llencem a la deixalleria objectes que encara es poden aprofitar, com mobles o articles per a la llar. Avui, el reporter Josep París ens mostrarà com a la deixalleria de Celrà, al Gironès, reparen aquests objectes i els donen una segona oportunitat. Joves amb discapacitat els arreglen i els posen a la venda en un mercat de segona mà a la mateixa deixalleria. Els objectes que s'exposen al mercat estan pensats per atendre les necessitats de persones amb pocs recursos econòmics de la comarca, encara que tothom hi pot comprar a preus raonables.

 • Espai Terra - divendres 23 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 23 de març

  L'actriu Nora Navas, una de les protagonistes de la pel·lícula "Pa negre", serà una guia excepcional per la nostra excursió pel Baix Empordà aquest divendres. L'actriu i l'home del temps Dani Ramírez visitaran la platja de Pals. Es tracta d'un lloc que Nora Navas coneix a la perfecció, ja que hi estiuejava, i on reviu els records de la seva infantesa en cada racó. El seu pare va construir la primera casa de tota la platja de Pals, aleshores una zona salvatge entre dunes, aiguamolls i racons verges. La ruta començarà just en aquesta casa, farem un recorregut en bicicleta fins al passeig actual i trepitjarem la sorra de la platja. La ruta que ens proposa la popular actriu seguirà pels arrossars i les basses d'en Coll, uns aiguamolls de gran bellesa amb el massís del Montgrí al fons. És un dels seus llocs preferits per reflexionar, estudiar guions i carregar piles.

 • Espai Terra - dijous 22 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 22 de març

  Dijous, el meteoròleg Toni Nadal s'enlairarà amb l'helicòpter de l'"Espai Terra" per anar fins a l'Urgell, una comarca eminentment agrícola gràcies al regadiu del canal d'Urgell. Veurem Tàrrega, la seva capital, des de l'aire i farem parada a la localitat de Verdú, on visitarem el Museu de Joguets.

 • Espai Terra - dimarts 20 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 20 de març

  La reportera Cori Calero ens descobrirà una Badalona ben diferent de la que coneixem avui, tot i que en queden importants vestigis. Horts i masies imponents de grans senyors ocupaven una bona part d'aquesta localitat de la costa. Visitarem algunes de les masies que encara es conserven i que ara serveixen per a altres usos, com per exemple Can Miravitges, que des de fa anys és la seu de l'Escola de Natura.

 • Espai Terra - dilluns 19 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 19 de març

  En la secció que dediquem al reciclatge i reducció de residus, aquest dilluns el reporter Josep París visitarà una botiga del barri de Sant Martí de Barcelona. Els petits electrodomèstics, com la planxa, ens fan més còmodes les feines domèstiques, però també s'acaben espatllant. El principal enemic d'aquest aparells és la calç, però n'hi ha d'altres. En aquest local, entre altres coses, es reparen planxes i a més ens donaran uns consells per mantenir-les en bones condicions durant més temps.

 • Espai terra - divendres 16 de març
  Veure vídeo

  Espai terra - divendres 16 de març

  L'actor de teatre, cinema i televisió Santi Ibáñez, el conegut Beni a la sèrie "El cor de la ciutat", de TV3, ens mostrarà aquest divendres alguns dels atractius de la seva ciutat: Martorell. Aquesta vila en un congost estratègic del Prelitoral central i vial de comunicacions, és una de les poblacions més castigades pel pas d'infraestructures, com carreteres, autopistes, trens de rodalies i l'AVE. El popular actor i l'home del temps Dani Ramírez visitaran el pont del Diable, d'origen romà, que formava part de la Via Augusta i va ser construït l'any 10 aC. A més, Santi Ibáñez ens mostrarà el Museu de l'Enrajolada, un dels més antics de Catalunya, on veurem diferents tipus de rajoles catalanes, ceràmiques i altres peces de decoració i arquitectura que amaguen veritables joies dels segles XIX i XX.

 • Espai Terra - dijous 15 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 15 de març

  Tots sabem que calçar unes bones sabates és molt millor per a la nostra salut que unes de mala qualitat. Però el calçat s'espatlla i, si volem conservar-lo més temps, els sabaters sempre han estat al nostre abast. Aquest dijous, el reporter Josep París ens durà fins a una botiga de Cornellà de Llobregat on un sabater ens ensenyarà com es pot renovar el calçat per un preu força econòmic.

 • Espai Terra - dimarts 13 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dimarts 13 de març

  Els carruatges han format part de la història humana des de fa més de 5.000 anys. Però en només unes dècades sembla que els hem oblidat. Avui en dia encara hi ha qui intenta recuperar aquest patrimoni que forma part de la nostra cultura. Aquest dimarts la reportera Cori Calero anirà fins a Taradell per conèixer un grup de persones que s'ha dedicat durant dècades a recórrer masies de la comarca d'Osona per salvar de la desaparició els carruatges que han format part de la vida dels nostres avantpassats. Coneixerem un dels pocs restauradors de carros que hi ha encara al país, una feina que va quedar parada a principis del segle XX.

 • Espai Terra - dilluns 12 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 12 de març

  Ahir, a l'"Espai Terra", vam visitar l'únic taller de patí de fusta català que hi ha. La reportera Mireia Segú hi va anar per descobrir com es fabrica encara de manera artesanal aquesta embarcació, que fa relativament poc -80 anys-, va néixer al litoral barceloní. Comprovarem sobre l'aigua com es comporta un vaixell, que té l'al·licient de navegar només a vela, sense timó ni motor.

 • Espai Terra - divendres 9 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - divendres 9 de març

  L'actriu Montserrat Carulla i l'home del temps Dani Ramírez se'n van d'excursió fins a la Costa Brava aquest divendres, a "Espai Terra". La popular actriu ens ensenyarà un dels seus racons preferits: la vila de Llançà. Ens passejarem per les platges i les cales d'aquesta localitat de l'Alt Empordà que han marcat part de la vida de Montserrat Carulla. Aquesta terra, marcada per l'efecte de la tramuntana, el cel tan blau i les aigües tan clares li donen oxigen i ganes de viure dia a dia, com una teràpia essencial, amb un passat ple de vivències personals i familiars. La coneguda actriu va estiuejar fa molts anys al Port de Llançà, cap als anys seixanta i setanta, quan encara la vila era tranquil·la i no hi havia arribat el "boom" de la construcció. Ens comentarà com ha canviat aquest racó idíl·lic de la Costa Brava més rocallosa. Amb la Montserrat, recorrerem algunes de les seves platges preferides, l'Arbre de la Llibertat del centre del poble i la seva primera casa d'estiueig, avui ja desapareguda per l'efecte del ciment.

 • Espai Terra - dijous 8 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 8 de març

  Especial incendis al Pallars.

 • Espai Terra - dilluns 5 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dilluns 5 de març

  Cada vegada és més barat redecorar la llar. Això provoca que canviem sovint de mobles i generem una gran quantitat de residus. Per això, el reporter Josep París ens donarà a conèixer aquest dilluns la feina d'una restauradora de mobles. I és que gràcies als reparadors i restauradors que tenim a l'abast, és més fàcil allargar l'ús dels mobles.

 • Espai Terra - dijous 1 de març
  Veure vídeo

  Espai Terra - dijous 1 de març

  Aquest dijous el Toni Nadal serà al programa per parlar dels efectes que té a curt i a mig termini sortir d'un hivern climàtic excepcionalment sec. L'efecte més visible és l'escassa cobertura de neu que tenim a les muntanyes del Pirineu, d'incidència directa per als amants de l'esquí i ben aviat en els pantans i rius, que s'han de nodrir d'un desglaç que no es produirà. A tot el país, el terreny tan sec d'aquest final d'hivern fa patir els pagesos de secà, sobretot del sector del cereal, però també ens fa estar a l'aguait perquè estem davant d'unes condicions de risc d'incendi extremadament altes per l'època de l'any que ens trobem.

Anar al contingut