Visitmuseum, l'app dels museus catalans

I seguim coneixent el nostre patrimoni, però ara el museístic.

Visitmuseum és una nova app que permet tenir a la mà 108 museus i 121 llocs d'interès visitables. Permet buscar pel nom o per la localitat. Anem, per exemple, al Museu del Joguet de Figueres i trobem una detallada explicació, amb fotografies, de cada un dels seus espais, i podem accedir a imatges d'objectes destacats, com ara aquestes maquetes de locomotores. 

També s'hi aniran incorporant audioguies, com la que ja acompanya la visita al Museu de Badalona, amb locució de l'actor Lluís Marco, o les dels museus de Palamós, Cambrils, la Noguera o el del Suro de Palafrugell. També tenim l'opció de filtrar només aquells museus que tinguem a prop nostre en cada moment. 

L'aplicació permet accedir a informació de més de 1.300 objectes i obres d'art presents als museus. Es pot accedir a Visitmuseum en català, castellà, aranès, anglès i francès. Visitmuseum també té un format de web convencional, que pot ser molt útil a l'hora de planificar les nostres visites. 

El projecte ha estat promogut pel Departament de Cultura i el Departament d'Empresa i Coneixement, i ha estat ideat i desenvolupat per les xarxes territorials de museus de les Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Està disponible per a aparells amb sistemes Apple o Android.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3