Una gran meteoteca de Catalunya

Si són aficionats a la meteorologia, no es poden perdre meteotecadecatalunya.cat.

Es tracta d'una veritable enciclopèdia sobre els fenòmens meteorològics, centrats al nostre país. La part principal de meteocatalunya.cat s'organitza en 14 articles temàtics, amb molta informació i il·lustrats amb fotografies originals de l'autor. Hi trobem des de les pautes d'interpretació d'un mapa del temps, fins a una acurada descripció de tots els tipus de núvols, passant per un estudi de la meteorologia per comarques, un diccionari de termes meteorològics, o un arxiu d'efemèrides destacades relacionades amb el temps. Un dels articles més originals és el dedicat a les rutes geogràfiques per conèixer a fons fenòmens concrets, com ara la tramuntana, el mestral o el torb. 

Un altre apartat de la web ens dona accés a una espectacular galeria amb més de mil fotografies i un centenar de vídeos, que recullen el testimoni directe de moltíssims fenòmens meteorològics dels últims anys.

L'autor de meteotecadecatalunya és el geògraf badaloní Jordi Sacasas, un veritable apassionat de la meteorologia. És l'autor de tots els textos de la web, així com dels vídeos i de la majoria de les fotografies. Una part de les imatges van ser preses pel seu pare, Jaume Sacasas. 

Jordi Sacasas també és el responsable de la web núvols.info, centrada en l'observació dels núvols, i que també té una versió com a aplicació per als "smartphones" amb sistema Android.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3