Trenquem barreres: Dia Mundial de l'Autisme

Trenquem barreres: Dia Mundial de l'Autisme

Trenquem junts barreres per l'autisme.

Aquest és el lema amb què se celebra avui el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. I aquesta web, Autismodiario.org, és una de les millors eines que trobem a la xarxa per trencar aquestes barreres. Conté moltíssima informació útil, i ben ordenada, referent a tots els àmbits: salut, educació, divulgació... Amb accés a materials, recursos, esdeveniments, cursos o testimonis que poden ajudar les famílies en aquesta situació.


Entre les novetats de l'apartat de multimèdia, hi trobem el tràiler del documental "Un somni compartit", que s'estrena avui i explica l'experiència de l'ONG Aprenents Visuals en l'aprenentatge de nens amb autisme a través de pictogrames. A la pel·lícula, s'entrevisten famílies, professionals, experts i col·laboradors dels projectes i es plantegen solucions i millores en primera persona a situacions reals d'autisme infantil.

El documental, produït per Weikinap Creaciones, l'han dirigit Marcos Baron i Manuel Troya, que han fet el seguiment durant dos anys dels casos de sis famílies amb nens autistes. Es pot veure a la web Aprendices Visuales.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3