Tot sobre l'embaràs, a l'app iNatal

Què esperar quan s'està esperant?

Davant d'un embaràs, els dubtes de la mare, i del pare, primerencs, respecte a l'evolució del fetus es multipliquen. I moltes de les respostes són el que ofereix la nova aplicació iNatal. Es tracta d'una guia personalitzada que, un cop introduïdes les dades de la futura mare, l'anirà informant, pas a pas i de forma molt didàctica, de tots els canvis que experimentarà el seu cos i el del fetus.

Hi trobarem, per exemple, un manual de seguiment setmanal de tot l'embaràs. Una guia dels aliments més aconsellables, amb especial èmfasi en la dieta mediterrània. Un resum dels símptomes que s'experimenten a les diverses parts del cos. Una enciclopèdia de termes relacionats amb la gestació. Un recull de les consultes més habituals. O un apartat dedicat especialment al moment del part, amb tota mena de detalls i consells.

L'app, que també conté molts vídeos, té al darrere el grup d'investigació BCNatal, dels hospitals Clínic i Sant Joan de Déu i de la Universitat de Barcelona, i compta amb la col·laboració de la Fundación La Caixa". Es pot trobar tant per IOS com per Android.

Segons els seus creadors, iNatal es basa, sobretot, en dos factors clau per a la salut fetal com són la nutrició i el benestar emocional. Per això són molt importants programes d'intervenció basats en la dieta mediterrània i en la reducció de l'estrès matern. L'aplicació és, de fet, l'adaptació per a mòbil de la web iNatal, de la qual ja vam parlar en un anterior Espai Internet, l'any 2013.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3