Tot sobre el món de la sardana

Comencem pel principi: Els passos bàsics, els curts i els llargs.

Aquest és el primer vídeo que trobem al nou Portal Sardanista que s'acaba de presentar. Sens dubte, la web més completa sobre el món de la sardana que es pot trobar a la xarxa.

El primer apartat, iniciació, ens porta des de nocions de ball fins a la història de la sardana, el vocabulari bàsic o el coneixement de la cobla, instrument per instrument. A l'espai de notícies, hi trobem tota l'actualitat, com ara el nou projecte de micromecenatge per gravar un disc de sardanes dedicades al Garraf. L'agenda és exhaustiva; aplecs, concursos, cursets... que es poden buscar per data, per localitat o per cobla.

Inclou una enciclopèdia, amb tots els autors i intèrprets (amb més de trenta-dues mil obres per a cobla i quatre mil cinc-cents compositors), o les gravacions disponibles al mercat. A l'apartat multimèdia s'accedeix a més de dues-centes fotografies i un centenar de vídeos, agrupats en diferents categories.

El portal és una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya i inclou molts més serveis, com ara informació de tots els cursets que es fan o una completa botiga online on es poden trobar tota mena de productes sardanistes. A més a més, la nova web estarà integrada amb la de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) i inclou  tota la informació d'anuncis de concursos, inscripcions i resultats del món de la sardana esportiva.

No es pot oblidar el completíssim apartat d'enllaços relacionats amb el mon de la sardana.

D'altra banda, al Portal de la Sardana de la Viquipèdia es pot trobar també molta informació.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3