Lyrics Training: aprendre un idioma cantant

Lyrics Training: aprendre un idioma cantant

De tota la vida, sentir i repetir cançons ha estat una bona manera d'aprendre un idioma.

Lyrics Training és una web que ho fa més fàcil i divertit. Podem triar milers de temes, extrets de YouTube, com per exemple el popular "Uptown Funk", de Bruno Mars, i jugar a omplir els forats que ens trobem a la lletra subtitulada. A mesura que encertem, la cançó continua, i si ens rendim, podem demanar la solució i seguir endavant. Segons si ho fem millor o pitjor, anem obtenint punts.

Podem triar quatre nivells de dificultat: Principiant, amb el 10 per cent de paraules ocultes; Intermedi, amb el 25 per cent; Avançat, amb el 50 per cent, i Expert, on cal omplir tot el text. Tenim un munt de gèneres on triar, del pop al rock, l'òpera o els musicals. Una altra manera de jugar, més senzilla, és la que ens suggereix quatre supòsits, entre els quals cal clicar la solució.

També podem triar l'idioma amb què volem practicar, d'entre una dotzena, com ara el japonès o l'italià. I fins i tot el català, que pot ser molt útil pels nouvinguts o pels nens. La resta d'idiomes disponibles, de moment, són castellà, portuguès, francès, alemany, holandès, turc, polonès i finès. La web és totalment gratuïta, i es finança amb publicitat.

Lyrics Training va néixer l'any 2013 per iniciativa dels emprenedors madrilenys Ángel Fernández de Terán, Marcela Berrío i Fernando Díaz, i ja té més de mig milió d'usuaris registrats i més de 10.000 vídeos disponibles.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3