Localitzacions d'Oscar, i moltes més!

L'any passat va ser "La La Land" la gran triomfadora dels Oscars. La pel·lícula convertia Los Angeles en l'escenari de coreografies tan espectaculars com aquesta.

Volen saber on es va rodar exactament? Doncs en aquest mapa interactiu hi trobaran la solució: l'accés a l'autovia 110 des de la 105. I així, amb la resta de localitzacions, com ara l'Observatori Griffith, que domina la ciutat. Les hem trobat al web Musement.com, que ens ofereix un localitzador de rodatges, que ens porta a centenars de llocs de tot el món on es van rodar les pel·lícules més oscaritzades i també els grans èxits de taquilla.

Podem buscar desplaçant-nos pel mapa o bé per la llista de gèneres, i també trobem un apartat de suggeriments. Per exemple: on és l'escola de màgia de Harry Potter? Doncs a Northumberland, al nord d'Anglaterra.

El mapa ja recull més de 1.900 ubicacions i inclou les pel·lícules guanyadores de l'Oscar des de la dècada dels anys 50 fins a l'actualitat. També hi trobem les premiades amb millor actor i millor actriu, a més dels cinc principals èxits de taquilla dels últims 30 anys, com ara els films de la nissaga de James Bond o els de "Star Wars".

Musement és una companyia italiana, amb base a Milà, que es dedica a vendre entrades i paquets turístics d'atraccions de ciutats de tot el món.

A l'Espai Internet hem parlat en més ocasions de webs dedicades a la localització de rodatges de pel·lícules. El 2009 vam parlar de Filmaps. 2013 vam parlar del canal de Youtube dedicat a fer rodatges paral·lels d'escenes de pel·lícules. I 2014, de la que es dedica a recrear a Barcelona pel·lícules rodades a la ciutat.

 

Altres webs de localització de rodatges

Filmaps
Movie-Locations
Movie locations and more
Movie Locations Guide
Set-Jetter
Panoramas de cinèma
Localizaciones de película
Localizaciones dcine
9 localizaciones de cine que has visto en un sinfín de películas
Las más curiosas localizaciones de películas famosas en la vida real
Localizaciones de grandes películas que todavía puedes visitar
10 series y películas extranjeras rodadas en España
Escenarios de cine en España
The Movie Map
Canal de Youtube amb muntatges paral·lels de pel·lícules, i les seves localitzacions
Barcelona Movie Walks

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3