LletrA, el portal de la Literatura Catalana

Què millor que una poesia per acabar la diada de Sant Jordi !.

"Tota jo", de Sònia Moll, recitada per Sílvia Bel i il·lustrada per Marta Bellvehí, és una de les "Poesies dibuixades" que trobem al portal LletrA. La iniciativa és una col·laboració del portal amb la revista digital cultural Catorze.cat. Fa més de quinze anys que aquesta web, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut Ramon Llull, és una de les referències més importants de la literatura catalana a internet. 

Hi trobem tota l'actualitat del món de les lletres en català, i informació sobre certàmens, concursos i premis literaris. Però el més important és el seu fons documental. Podem cercar per nom, de la A de Montserrat Abelló a la Y de Josep Yxart. Un catàleg viu, que constantment es va actualitzant i va afegint nous noms. De cada autor hi trobem la bibliografia, articles o entrevistes. També podem fer la cerca per obres, amb una estructura similar, que també inclou propostes didàctiques i comentaris. Però una de les seccions més interessants és el Tast de Textos, que ens permet llegir fragments de moltíssimes obres. Finalment, a Multimèdia, hi trobem testimonis dels mateixos autors, on podem recuperar, per exemple, Salvador Espriu recitant un fragment de "La Pell de Brau".

El portal LletrA també es pot consultar en castellà i anglès. Amb la Fundació Prudenci Bertrana, convoquen el Premi LletrA de projectes digitals a internet en el marc dels Premis Literaris de Girona per destacar anualment el millor projecte digital, escrit en qualsevol idioma, que promocioni la literatura catalana a la xarxa.
 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3