Literàpolis, una app de gimcanes literàries

Literàpolis, una app de gimcanes literàries

L'ICUB fa una aplicació per recórrer escenaris literaris de BCN.

Avui comencem jugant. Literàpolis és una aplicació que proposa quatre gimcanes d'enigmes, pels escenaris de quatre novel·les ambientades a Barcelona. 

Cada un dels jocs proposa tres itineraris, que són com nivells que s'han de passar, a mesura que es van seguint les pistes, contestant preguntes i fent fotos. Fer el primer itinerari permet descobrir el títol de la novel·la, el segon planteja preguntes sobre el llibre, i el tercer proposa nous secrets de la ciutat. Per jugar només cal activar el GPS i recórrer el barri on se situa cada acció. Al final de cada itinerari, el jugador rep un premi, com ara descomptes i 2X1 en activitats culturals. 

L'objectiu de l'app és fomentar la lectura, sobretot entre els joves d'entre 14 i 18 anys. De fet, un dels objectius és que la puguin utilitzar els professors de Secundària i Batxillerat com a suport de les seves classes de literatura, per engrescar els alumnes a llegir. Resoldre la gimcana pot suposar entre una i dues hores, depenent de la traça de cada jugador. Tots els itineraris acaben a biblioteques, per tal que els joves puguin demanar el llibre en préstec. 

Els quatre jocs proposats fins ara són: "Els secrets del Born", "Persecució a Sant Antoni", "La Barcelona subterrània" i "Cites amb la història". La intenció dels seus promotors és anar ampliant el nombre de llibres/gimcanes disponibles, al ritme d'uns sis títols nous cada any, i els pròxims que s'hi afegiran seran dues novel·les en castellà ambientades a Sarrià i al Carmel. 

El projecte, presentat per l'Ajuntament de Barcelona, ha estat desenvolupat per la iniciativa Barcelona Ciutat de la Literatura de l'ICUB. Segons la coordinadora de Barcelona Ciutat de la Literatura, Marina Espasa, Literàpolis és una "eina pedagògica potent, que ha comptat amb la col·laboració d'editors, llibreters i biblioteca

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3