L'app que premia per no tocar el mòbil

S'acosten els exàmens, i un dels grans enemics de l'estudiant és, evidentment, el mòbil. Una temptació de distracció permanent a l'abast de la mà.

Com que no els podem fer desaparèixer, tres emprenedors noruecs han inventat una aplicació que capgira el problema: fa que no mirar el mòbil tingui premi. Es diu Hold, i el funcionament és així de fàcil: es posa en marxa i per cada vint minuts que l'estudiant no toca el mòbil suma un punt. Amb els punts acumulats s'obtenen descomptes i regals, en espectacles, restaurants i botigues. I diuen que també millora el rendiment acadèmic. Una grandíssima idea que, de moment, només està en marxa a Noruega, Suècia i Dinamarca, però que esperem que molt aviat arribi aquí!

Segons un estudi, els universitaris es miren el mòbil una mitjana de dues-centes vegades al dia. Sense la distracció que suposa el telèfon, el rendiment acadèmic pot millorar en un 30 per cent.

El programa de regals de Hold es basa en la cooperació de moltes empreses, que veuen en la seva col·laboració una manera de fer-se una promoció positiva i millorar la seva imatge social. L'app ja té el suport de primeres marques com ara Microsoft, Coca-Cola o 20th Century Fox. De fet, si s'acumulen molts punts, l'app dona accés fins i tot a una beca d'estudis d'un banc danès.

Els creadors de l'aplicació són Maths Mathisen, Florian Winder i Vinoth Vinaya, que es van conèixer quan estudiaven un màster a l'Escola de Negocis de Copenhaguen. Van començar a treballar en la idea a finals del 2014 --arran dels problemes de distracció que ells mateixos tenien amb l'smartphone-- quan van pensar en una eina que els mantingués lluny de l'aparell.

Hold va néixer el febrer del 2015 a Noruega, i en tres mesos va tenir 50.000 descàrregues, el 25 per cent dels estudiants del país. La idea dels seus creadors és que l'app es vagi estenent en format de franquícia per tot Europa. Ja s'estan preparant per fer el salt al Regne Unit. L'aplicació s'adreça sobretot als estudiants universitaris; però, en un futur, també vol arribar als instituts.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3