La moda del "mannequin challenge"

I ara, tothom quiet, perquè parlarem de l'última moda d'internet: El "mannequin challenge"! A aquestes altures segur que ja n'han vist més d'un.

Es tracta d'això, de fer el maniquí, de quedar-se quiet com una estàtua mentre dura el vídeo. Aquest és un dels més reeixits, i dels més vistos, i el protagonitzen els usuaris d'un famós gimnàs de Hollywood, propietat de l'estrella del fitnes, Bradley Martin. 

Un altre que ha tingut molta repercussió ésaquest, que mostra les interioritats i la feina de tot l'equip, del famós xou televisiu nord-americà de James Corden.

Però n'hi ha per a tots els gustos i de tota mena. Anònims i casolans, com aquest en una aula universitària. O aquest altre en un centre de formació professional.

I d'altres protagonitzats per famosos, com aquest de Britney Spears assajant un espectacle. O aquest altre, en què Paul McCartney sembla una veritable figura de cera.

El primer vídeo d'aquest tipus el van fer uns estudiants de l'escola Ed White, de Jacksonville, a Florida. Ho van fer com una broma, i van publicar aquest vídeo a Twitter el 26 d'octubre. De manera inesperada, es va fer popular. Aquí s'explica amb tot detall la gènesi d'aquest primer Mannequin Challenge.

Totes les xarxes socials en van plenes: a YouTube, per exemple, ja hi ha un canal anomenat Mannequin Challenge, on se'n recullen moltíssims, i que es va actualitzant contínuament.

A Twitter també hi comptes, com aquesta, que recull molts dels nous Mannequin Challenges que es van publicant.

Aquí podem veure un vídeo amb 15 d'aquestes creacions

Aquesta moda va començar fa poques setmanes i, ja n'ha fet gairebé tothom. Fins i tot Hillary Clinton, l'últim dia de campanya, acompanyada de Jon Bon Jovi, i abans de quedar-se glaçada de debò després dels resultats electorals!

La Casa Blanca tampoc s'ha lliurat de que allí se'n faci un. El van protagonitzar els jugadors de l'equip de l''NBA Golden State Warriors, quan van anar a celebrar el títol de campions. I en ell hi va participar la mateixa primera dama, Michelle Obama.

I, és clar,Cristiano Ronaldo, tan aficionat a fer la seva postura favorita, marcant abdominals, en aquest cas al vestidor de la selecció de Portugal!. I la sel·lecció espanyola de futbol també ha fet un altre.

També se n'han fet a sota de l'aigua, com aquest protagonitzat per jugadores de waterpolo!.

A casa nostra també en tenim alguns exemples... com ara aquest, protagonitzat per l'equip de "Crackòvia" a la sala de maquillatge!.

A poc a poc han anat implicant més gent, i n'hi ha de protagonitzats per autèntiques multituds, com aquest, enregistrat durant l'European Tour de Golf ... o aquest altre que va paralitzar un partit de bàsquet a Austràlia, amb la participació dels jugadors i del públic... més d'onze mil persones! Tot un rècord!.

I fins i tot n'hi ha de més sofisticats que expliquen una història, com si fos una fotonovel·la. En aquest cas, el típic vodevil del marit que arriba a casa i està a punt, a punt, de sorprendre la seva dona fent-li el salt!.

Sens dubte tots estan molt bé, però el més entranyable de tots és aquest: l'han fet els nens d'una guarderia de Nova Jersey, als Estats Units i, com poden veure, hi posen molta bona voluntat, tot i que el resultat no sigui perfecte...

 

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3