Jocomunico: l'App d'ajuda que parla amb naturalitat

Comencem amb una app creada especialment per ajudar a comunicar-se persones amb problemes de parla per paràlisi cerebral o nens amb autisme greu.

Es diu Jocomunico i es pot utilitzar, sobretot, en tauletes, a través d'un polsador. El funcionament és molt senzill: inclou un complet sistema de pictogrames que permeten expressar moltes idees i accions. Un cop triats i ordenats els dibuixos, l'aplicació els transforma en una frase natural. Es pot escollir gènere i nombre del subjecte i temps verbals, i elegir formes d'expressió més concretes, com ara una ordre, una exclamació o demanar permís. Jocomunico permet afegir vocabulari, preparar converses o anar directament a un historial de frases d'ús més comú.
L'app, gratuïta i amb versions en català i en castellà, és una iniciativa de l'emprenedor català Joan Pahisa, diplomat i doctorand en Enginyeria Informàtica i Processament del Llenguatge Natural, del Parc de Recerca de la UAB. El projecte ha comptat amb el suport de la Fundació Telefònica i Adecco.
Jocomunico està disponible per a ordinadors Windows i Mac, tauletes i smartphones (tant IOs com Android). Aquesta aplicació ja s'està utilitzant al centre Prodis de Terrassa (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca).
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3