Humoristan, el gran museu digital de l'humor gràfic

La llibertat de premsa amb les ales tallades és el primer dibuix de l'exposició en línia "280 anys de premsa satírica a Espanya", que acaba de presentar la web Humoristan.


Des de primitives revistes del segle XVIII, passant pel "Be Negre" o "L'Esquella de la Torratxa", fins a capçaleres més recents com ara "El Papus", "Por Favor" o l'actual "El Jueves". Aquesta exposició: "280 anys de premsa satírica a Espanya" és un repàs exhaustiu, amb més de 180 dibuixos de 60 publicacions diferents, i molta informació. El responsable de l'exposició ha estat el dibuixant Kap, un dels principals impulsors del projecte Humoristan.

L'exposició se suma a les altres que ha anat presentant Humoristan des del seu naixement, el 2015, com ara les dedicades a Krahn, Mingote o Gin. Precisament és la Fundació Gin, dedicada a la memòria del dibuixant català, la responsable d'aquesta web, que es defineix com a museu digital de l'humor gràfic.

Humoristan funciona, de fet, com una gran enciclopèdia dels tebeos de tots els temps, amb milers d'entrades classificades alfabèticament per autor, sèrie o personatge i publicació. Una veritable allau d'informació d'interès per als aficionats del còmic, que ho trobaran tot, o gairebé, des de la A, d'Anacleto, fins a la Z, de Zipi y Zape. 

Cal destacar-ne l'apartat d'articles, on s'ordenen textos teòrics i entrevistes publicats a partir de 1932. I, finalment, la secció de notícies, amb informació sobre esdeveniments relacionats amb el món del còmic.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3