Humoristan, el gran museu digital de l'humor gràfic

Humoristan, el gran museu digital de l'humor gràfic

La llibertat de premsa amb les ales tallades és el primer dibuix de l'exposició en línia "280 anys de premsa satírica a Espanya", que acaba de presentar la web Humoristan.


Des de primitives revistes del segle XVIII, passant pel "Be Negre" o "L'Esquella de la Torratxa", fins a capçaleres més recents com ara "El Papus", "Por Favor" o l'actual "El Jueves". Aquesta exposició: "280 anys de premsa satírica a Espanya" és un repàs exhaustiu, amb més de 180 dibuixos de 60 publicacions diferents, i molta informació. El responsable de l'exposició ha estat el dibuixant Kap, un dels principals impulsors del projecte Humoristan.

L'exposició se suma a les altres que ha anat presentant Humoristan des del seu naixement, el 2015, com ara les dedicades a Krahn, Mingote o Gin. Precisament és la Fundació Gin, dedicada a la memòria del dibuixant català, la responsable d'aquesta web, que es defineix com a museu digital de l'humor gràfic.

Humoristan funciona, de fet, com una gran enciclopèdia dels tebeos de tots els temps, amb milers d'entrades classificades alfabèticament per autor, sèrie o personatge i publicació. Una veritable allau d'informació d'interès per als aficionats del còmic, que ho trobaran tot, o gairebé, des de la A, d'Anacleto, fins a la Z, de Zipi y Zape. 

Cal destacar-ne l'apartat d'articles, on s'ordenen textos teòrics i entrevistes publicats a partir de 1932. I, finalment, la secció de notícies, amb informació sobre esdeveniments relacionats amb el món del còmic.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3