Homeless Commons: imatges per canviar mirades

Una imatge pot ajudar a acabar amb molts prejudicis.

Amb aquesta intenció, l'ONG Arrels, que s'ocupa de les persones sense sostre, ha presentat la campanya Homeless Commons. Es tracta d'un banc de 136 imatges de la vida quotidiana protagonitzades per gent com el Manel, el Paco, el Valerio o el Salvador. Ells han viscut l'experiència de dormir al carrer, i saben què és ser invisible per a la resta del món.

L'àlbum de fotografies de "Homeless Commons" té diversos escenaris, com ara una casa rural, unes oficines o un restaurant. La idea és que qualsevol creatiu que ho necessiti pugui comprar les fotografies per utilitzar-les en els seus dissenys, com ara cartells, anuncis o pàgines web.

D'aquesta manera s'aconsegueix un doble objectiu: finançament per a les campanyes d'Arrels i trencar els prejudicis sobre les persones sense llar i fer possible el repte #ningúdormintalcarrer.

Es pot comprar una única fotografia, a canvi d'una aportació voluntària, o bé una sèrie temàtica, d'entre 40 i 54 fotografies, per 22 euros (el preu d'una nit d'allotjament i seguiment social per a una persona), o la col·lecció completa de 136 imatges, per 50 euros (l'equivalent, segons especifica la web d'Arrels, a l'alimentació per a una persona durant 10 dies).

Arrels  ofereix a les empreses la possibilitat d'encarregar una sessió fotogràfica a mida per donar valor afegit a la seva comunicació. La campanya, es resumeix en aquest vídeo. Per fer la campanya, l'agència Arena Media Arena Media va analitzar les fotos més buscades i utilitzades als principals bancs d'imatges, i que fan servir els professionals de la publicitat i la comunicació.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3