Els secrets de la Pedrera, en 360º

I avui, per acabar, els convidem a mirar pel forat del pany de dos dels pisos encara habitats de la Pedrera.

En aquest especial del portal 324, hi ha 9 fotografies en 360 graus dels seus espectaculars interiors. Amb la fletxa, poden anar passant d'una estança a l'altra i, a cada una, delectar-s'hi mirant a dreta i a esquerra, amunt, per veure els sostres decorats i firmats pel mateix Gaudí, o avall, per no perdre detall de l'enrajolat original.

Un dels pisos no s'ha tocat, pràcticament, des dels seus orígens i permet veure-hi encara la cuina de carbó i el mobiliari modernista. L'altre té una decoració més actual; però, com que l'edifici és patrimoni de la humanitat, no s'hi han pogut ni fer forats per penjar quadres, que reposen al paviment de cada sala.

La visita virtual es pot fer, també, amb l'ajuda del telèfon mòbil o, de manera més immersiva, amb unes ulleres de realitat virtual.

Actualment, la Casa Milà té encara set llogaters, quatre que ocupen pisos com a vivendes i tres que hi tenen llogats despatxos. Està previst que, a mesura que s'extingeixin els lloguers, els pisos acabaran formant part d'un museu que ocuparà tot l'edifici. La visita virtual forma part d'una sèrie de reportatges exclusius firmada pels periodistes de TV3 Helena Rodríguez i David Bou.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3