Els espais naturals de Ponent

Els convidem a conèixer l'estany d'Ivars i Vila-sana, al Pla d'Urgell.

Una superfície de 125 hectàrees d'aigua que es va recuperar l'any 2005. És un lloc idíl·lic per gaudir plenament de la natura, amb itineraris per caminar, àrees de descans i miradors per poder observar els animals que hi viuen. Aquesta visita virtual és una de les deu que ens proposa la web, que s'ha presentat aquesta setmana.

El seu objectiu és donar a conèixer i promoure aquests llocs singulars de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues. Són paisatges de valor natural i paisatgístic, tant de secà com humits. La web, a més de les visites virtuals, ofereix tota la informació necessària per descobrir-los, anar-hi i gaudir-ne: fotos, vídeos, mapes, itineraris, equipaments i serveis.

El projecte ha estat impulsat per l'Associació Leader de Ponent. Els deu espais que recull la nova marca turística Espais Naturals de Ponent són: l'Aiguabarreig Segre-Cinca, els Secans de Mas de Melons-Alfés, els Secans del Segrià i Utxesa, la Serra de Bellmunt-Almenara, els Secans de Belianes-Preixana, l'Estany d'Ivars i Vila-Sana, els Plans de Sió, els Bessons, la Vall de Vinaixa, i les Muntanyes de Prades-Serra de la Llena. El conjunt comprèn 75 municipis amb una població de 104.987 habitants i una extensió de 2.292 quilòmetres quadrats.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3