El mar i la nostra salut, una relació molt estreta

Panoràmiques del fons del mar i de les criatures que hi viuen. Un laboratori amb investigadors fent recerca. I un grup de nens jugant a la platja.

Són algunes de les imatges que ens donen la benvinguda a la web de la nova càtedra Oceans i Salut Humana, de la Universitat de Girona. La web, que s'estructura en cinc grans seccions, té com a objectiu investigar i divulgar com la salut del mar i la nostra estan estretament relacionades i què podem fer per millorar l'una i l'altra.

Entrem, per exemple, a Medicines del mar. Coneixerem un gènere de gorgònies amb potencial antitumoral que estan sent investigades per sintetitzar nous medicaments en la lluita contra el càncer. En l'apartat La mar de salut (des d'on es pot enllaçar amb la web "Salut i peix") hi trobem un resum dels beneficis d'una dieta rica en peix: des dels greixos omega-3, que poden prevenir malalties cardiovasculars, fins a l'aportació de minerals al sistema immunològic.

La web també recull notícies sobre els avenços en recerca i investigació en el camp de la salut i els oceans.

La càtedra està dirigida pel doctor Josep Lloret i hi col·laboren més de 50 experts de diferents àmbits, com ara biòlegs marins, metges, veterinaris, tècnics de medi ambient, tècnics de salut i educadors ambientals. Els patrons de la nova càtedra són la Universitat de Girona, l'Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors de Roses i el Gremi de Peixaters de Catalunya. 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3