Com es construeix un creuer, pas a pas

I avui acabem amb un vídeo excepcional: tot el procés de construcció, pas a pas, d'un creuer de luxe.

Aquest vídeo està gravat amb la tècnica del "time lapse", és a dir, fent una foto del mateix lloc cada cert temps, i fent un muntatge accelerat. Es tracta del vaixell AIDAPrima, construït en unes drassanes del Japó. Es considera un dels creuers més moderns i tecnològicament més avançats del món; té 18 plantes, pot acollir 3.300 passatgers i van trigar prop de tres anys a construir-lo. Un procés llarg i complicat, que el vídeo resumeix en vuit minuts.

La construcció va començar el juny del 2013 i es va acabar el març del 2016, força més tard del que s'havia previst inicialment, a causa de diversos problemes i complicacions, incloent-hi un incendi. L'abril del 2016 va fer el seu creuer inaugural.

L'AIDAPrima és un creuer de la companyia alemanya AIDA, que forma part del grup Carnival, que gestiona Costa Crociere.

Fa 300 metres d'eslora i desplaça 124.000 tones. A més dels 3.300 passatgers, porta 900 tripulants. Va costar 645 milions de dòlars, i opera bàsicament a l'Àsia i a Europa. Aquí, el seu port base és Hamburg. En el moment d'escriure aquesta entrada, l'AIDAPrima acaba de completar un creuer per Madeira.

El vídeo el va realitzar la productora alemanya MK Timelapse GmbH, que el va penjar al seu canal de Youtube el 6 de juny del 2016.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3