Cardiocity112, l'app per ajudar en cas d'atac de cor

Parlem ara d'una aplicació que pot ser un autèntic salvavides de butxaca.

Es diu Cardiocity112, i s'ha de fer servir en cas que veiem que algú pot estar tenint un atac de cor. El botó principal és per trucar a Emergències, però a la vegada envia un missatge als usuaris més pròxims donats d'alta com a formats en l'ús de desfibril·ladors(DEA). I, a més a més, té un localitzador que ens indica on són els desfibril·ladors més pròxims. 

Així de pràctica i així de senzilla, l'app és gratuïta, i ja incorpora 250 desfibril·ladors de 180 municipis catalans. Cardiocity112 ha estat dissenyada per l'empresa igualadina de cardioprotecció CardioSOS, amb el suport de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consell Català de Ressuscitació; i ha estat programada per l'empresa Innova B2b Solutions. 

De moment ja inclou més de 400 usuaris registrats d'arreu de Catalunya amb formació en Suport Vital Bàsic i en l'ús del desfibril·ladors o bé que són tècnics d'emergències, metges, bombers, infermers, etc. La importància d'actuar en els primers minuts d'una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa sense actuar. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l'ajuda d'un DEA i de persones formades, és decisiva davant d'una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida. Cardiocity 112 està disponible per Android i per Apple.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3