Ampans News, un informatiu diferent

Així comença "Ampans News", el nou informatiu audiovisual, de periodicitat mensual, elaborat i presentat per persones amb discapacitat intel·lectual.

Al programa pilot, hi trobem, per exemple, un reportatge dedicat al primer súper català gestionat per treballadors amb discapacitat, que és a Manresa. El noticiari, impulsat per la Fundació AMPANS, vol que les persones amb discapacitat no només siguin protagonistes de la informació, sinó que la puguin produir i transmetre de primera mà a la societat.

AMPANS és una fundació amb seu a Santpedor, al Bages, que treballa per la plena integració social i professional dels discapacitats intel·lectuals. L'informatiu es difon a través de la seva web i de les seves xarxes socials. L'equip de producció i realització està format íntegrament per usuaris i professionals de l'entitat.

Segons els responsables d'Ampans News, el seu objectiu és "que aquest format d'informatiu ampliï progressivament els seus continguts, augmenti la seva periodicitat i es converteix en un mitjà àgil de comunicació de l'entitat envers la societat, on els protagonistes siguin pròpiament les persones a qui dedica la seva missió."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3