TOTS ELS PROGRAMES

 • Forcadell: "Ha de ser el poble català i els seus representants que decideixin sobre el 9-N"
  Veure vídeo

  Forcadell: "Ha de ser el poble català i els seus representants que decideixin sobre el 9-N"

  La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha estat la convidada a "L'entrevista de l'estiu" del 3/24.

 • Santi Vila
  Veure vídeo

  Santi Vila

  El conseller de Territori, Santi Vila, assegura en aquesta entrevista que en un Estat de dret, el Tribunal Constitucional, té la responsabilitat de dirimir qui té raó en la convocatòria de la consulta del 9N. Diu que el TC no passa pel seu millor moment però, com en altres sectors de la societat que volen generar activitat econòmica i feina, li genera "vertígen" qüestionar l'àrbitre. Vila es declara "desorientat" per la intransigència i la insensibilitat de l'Estat a l'hora de fer possible que els catalans puguin pronunciar-se sobre el seu futur i diu que els ciutadans han d'estar tranquils "perquè el govern anirà a totes i no fallarà". El conseller vol que continuï la negociació sobre temes pendents com la llançadora en tren des de la T1 del Prat o les inversions en Rodalies i, en aquest sentit, qualifica d'"impecable" el full de serveis de la Ministra Pastor amb Catalunya els últims dos anys.

 • Oriol Junqueras
  Veure vídeo

  Oriol Junqueras

  El President d'Esquerra, Oriol Junqueras, assegura que no es pot imaginar que algú trenqui l'acord sobre la consulta del 9N i no treballa en cap escenari que no sigui la seva celebració. Adverteix que Esquerra no arribarà a cap acord futur amb qui incompleixi els acords del present i es mostra disposat a administrar i garantir l'estabilitat del govern l'endemà del 9N. El líder d'Esquerra considera imprescindible persistir en el dret a votar perquè "a ulls del món és el que ens donarà la raó". Sobre el cas Pujol, no descarta demanar una comissió d'investigació al Parlament si l'ex-president no compareix o s'explica "poc o malament".

 • Toni Soler, comissari del Tricentenari a Barcelona
  Veure vídeo

  Toni Soler, comissari del Tricentenari a Barcelona

  Toni Soler fa balança en aquesta entrevista dels actes del tricentenari a Barcelona que s'han desenvolupat al llarg de l'any i augura un piromusical de la Mercè dirigit per Lluís Danés "impossible d'oblidar" i que serà l'acte final de la commemoració. Soler també reflexiona sobre el procès cap a la consulta del 9N, el cas Pujol i no descarta tornar a Twitter en un futur després d'haver abandonar la xarxa social pels insults que va rebre a causa de l'article "Quan ens fem la foto" en el qual denunciava que molta gent s'ha apuntat al sobiranisme per oportunisme.

 • David Fernàndez
  Veure vídeo

  David Fernàndez

  En aquesta entrevista, el diputat de la CUP, David Fernández, fa una crida a la desobediència civil si el Tribunal Constitucional prohibeix la consulta del 9N "perquè dotze jutges no estan per sobre de la legitimitat catalana", assegura. Per la CUP la única resposta són "urnes sí o sí" i descarta formar part d'un govern de concentració. Fernández diu que la CUP formarà part de la candidatura Guanyem Barcelona d'Ada Colau però no entèn que s'emplaci forces com ICV "ja que han governat la ciutat els 34 anys que s'han multiplicat les desigualdats socials i la concentració de poder econòmic". Fernàndez descarta d'entrada formar tàndem amb Ada Colau en aquesta candidatura a l'Ajuntament de Barcelona.

 • M. Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona
  Veure vídeo

  M. Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona

  La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, demana a l'Ajuntament de Barcelona control sobre els pisos turístics i una normativa que es compleixi per evitar les molèsties als veïns que aquests dies estan sortint al carrer per protestar. La Síndica també demana un canvi en la normativa per a l'adjudicació dels pisos d'emergència social perquè no es penalitzi col.lectius vulnerables com les famílies amb fills que han hagut d'ocupar un habitatge o altres que han estat desnonades per pagar un lloguer per damunt de les seves possibilitats. Vilà alerta d'una Barcelona a dues velocitats i elogia el paper del moviment veïnal, associatiu i de les escoles de districtes com Nou Barris perquè permet detectar i conscienciar sobre les necessitats socials més inmediates.

 • Xavier Trias
  Veure vídeo

  Xavier Trias

  L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, adverteix en aquesta entrevista que el Tribunal Constitucional podria prevaricar si prohibeix la consulta del 9N sabent que és legal. Trias assegura que estima Jordi Pujol i el continuarà estimant de la mateixa manera que un no deixa d'estimar el seu pare quan comet un error. Creu que l'actitut de CDC amb l'expresident no ha estat tova i convida a altres dirigents com el vicesecretari gral. del PP, Esteban González Pons, a callar "perquè no tenen la teulada en bones condicions". Creu que Barcelona no es podrà governar en solitari la pròxima legislatura i que caldrà buscar acords estables i dubta sobre ampliar a la resta de l'any l'obertura dels comerços en diumenge perquè podria fer que la perifèria es quedés sense comerç.

 • Àngel Ros afirma que el PSC tindrà un paper actiu en la Diada
  Veure vídeo

  Àngel Ros afirma que el PSC tindrà un paper actiu en la Diada

  El president del PSC, Àngel Ros, diu en aquesta entrevista que el govern no pot traspassar el marc legal i treure les urnes al carrer el 9 de novembre, i que el PSC està disposat a facilitar la governabilitat i a gestionar amb el govern una consulta "legal i acordada". Defensa que el PP i el PSOE no són el mateix, perquè el PSOE ha posat damunt la taula una reforma federal de la Constitució. Defensa la participació del PSC tant a la Via Catalana de l'onze de setembre com a través d'un manifest, encara que no doni suport a la pregunta del 9-N. Sobre el "cas Pujol", Ros no s'imagina cap altre escenari que no passi per la compareixença de l'expresident al Parlament. Nega haver deixat de ser "crític" des que és president del PSC i recorda que ell va deixar l'escó al Parlament, en referència al líder del corrent Avancem, Joan Ignasi Elena.

 • Joana Ortega: "Treballem perquè es pugui votar el 9 de novembre"
  Veure vídeo

  Joana Ortega: "Treballem perquè es pugui votar el 9 de novembre"

  La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, diu que no hi ha esquerdes amb Mas i que "treballem perquè es pugui votar el 9 de novembre". Anuncia que a principis de setembre convocarà tots els partits favorables a la llei de consultes, inclòs el PSC, per informar-los sobre el dispositiu logístic de la consulta del 9-N. Ortega també es mostra partidària que l'expresident Jordi Pujol comparegui al Parlament per donar explicacions perquè "en política és molt important donar la cara", ha dit.

 • L'entrevista de l'estiu - 13/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 13/08/2014

  Anton Gasol reflexiona sobre la inflació negativa que confirmen l'IPC de juliol i si bé creu que pot ser positiva pels treballadors amb uns salaris devaluats al llarg dels últims anys, alerta de l'impacte negatiu que té sobre els crèdits de famílies i empreses ja que, fruit d'aquesta tendència, l'increment de preus no absorbeix una part del capital pendent al llarg dels anys. Gasol considera que, en l'actual context, l'estalvi hauria d'estar molt més ben retribuït que ara i contrasta els elevats interessos dels crèdits al consum amb els baixos tipus en els dipòsits. Creu que la solució seria la unió bancària europea i que qualsevol ciutadà pugui tenir els seus diners en un banc de qualsevol país de la UE.

 • L'entrevista de l'estiu - 12/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 12/08/2014

  En aquesta entrevista, Guibernau adverteix del perill d'esgotament i frustració de la societat catalana si no se li dóna una resposta a la demanda de poder votar. Creu que els partits polítics i una part de la societat fila molt prim en les coses que els separen i troba a faltar un procès semblant al de l'Assemblea de Catalunya que fixi uns mínims comuns per tirar endavant el projecte. La Catedràtica del Queen Mary College també reflexiona sobre el cas escocès i assegura que el Partit Nacional Escocès i Alex Salmond es volen distanciar el màxim del procès català perquè presenten el cas d'Escòcia com a únic a la UE i són conscients que a Europa no es toleraria mai un efecte dominó amb altres territoris com Catalunya o Flandes.

 • L'entrevista de l'estiu - 11/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 11/08/2014

  El Secretari General de la UGT de Catalunya, Josep Maria Alvarez, adverteix en l'entrevista que el boicot de Rússia als productes agroalimentaris catalans es podria extendre a altres sectors com el turisme i lamenta la falta de política pròpia de la UE en el cas de Rússia més enllà de seguir els interessos nordamericans. Alvarez espera que a la tardor es pugui reprendre la negociació col.lectiva amb el govern espanyol i els agents socials i reconeix que els sindicats podien haver fet més per aturar la pèrdua de drets socials dels últims anys. Finalment, qualifica de "mala gestió sindical" l'ERO a ALSTOM de Santa Perpètua de la Mogoda i convida a analitzar-ne els errors i corregir-ho en el futur.

 • L'entrevista de l'estiu - 08/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 08/08/2014

  El president de Ciutadans, Albert Rivera, diu a "L'entrevista de l'estiu" de TV3 i el 3/24 que el seu partit proposarà al Parlament que se suprimeixin tots els privilegis dels expresidents de la Generalitat arran del "cas Pujol". Rivera assegura també que l'expresident Pujol ha de donar explicacions sobre l'origen dels diners que tenia en comptes a l'estranger, i acusa PP i PSOE de no haver destapat el cas mentre no els convenia.

 • L'entrevista de l'estiu - 07/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 07/08/2014

  La presidenta d'Omnium Cultural explica en aquesta entrevista que hi ha 70.000 persones inscrites en la V baixa de l'onze de setembre i que en els pròxims dies s'espera que les escripcions s'accelerin de manera important. Evita pronunciar-se sobre si el 9 de novembre caldrà sortir al carrer si finalment no es pot fer la consulta i assegura que si l'11 de setembre és un èxit, el 9 de novembre té moltes més possibilitats de ser un èxit. Muriel Casals també afirma que seria insensible i insensat pensar que el cas Pujol no afecta el procès però demana que totes les imperfeccions es converteixin en estímuls perquè aquestes coses no passin ja que "volem un país net", ha assegurat.

 • L'entrevista de l'estiu - 06/08/2014
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu - 06/08/2014

  Josep Maria Pelegrí, secretari general d'UDC, diu que Unió decidirà el seu vot en la consulta del 9N en un consell nacional extraordinari a principis d'octubre un cop convocada la consulta. Demana respecte al coordinador general de CDC, Josep Rull, per la decisió que UDC pugui adoptar i que entengui que Unió és un partit sobirà. Pelegrí admet que a l'interior d'Unió hi ha posicions diferents sobre la consulta però descarta que això acabi provocant una fractura al partit. El dirigent d'UDC també defensa lel moviment de Josep Antoni Duran Lleida per recuperar l'espai de centre i assegura que ningú no pot sentir-se traït perquè es fa per enfortir UDC i CiU.