TOTS ELS PROGRAMES

 • Ada Colau a "L'entrevista de l'estiu"
  Veure vídeo

  Ada Colau a "L'entrevista de l'estiu"

  L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat a l'entrevista de l'estiu de Jaume Freixes que la Guàrdia Urbana no ha rebut cap instrucció ni ha rebaixat la pressió policial sobre el top manta tot i que la prioritat de l'Ajuntament és donar-los feina a través de tallers ocupacionals. Colau ha defensat la mesura de congelar totes les llicències d'equipaments turístics per garantir la convivència a barris com la Barceloneta. En el terreny polític, Colau assegura que l'11S anirà a la Via Lliure de la Meridiana com a representant institucional i espera que tant ERC com el PSC puguin entrar al govern de la ciutat després del 27S. L'alcaldessa s'ha mostrat partidària de revisar la presència borbònica en els símbols de la ciutat i no s'ha pronunciat sobre si el saló de plens penjarà el retrat del Rei Felip VI tal com els ha requerit la delegació del govern espanyol.

 • Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
  Veure vídeo

  Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya

  El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya diu a l'"Entrevista de l'estiu" amb Jaume Freixes que la devaluació del iuan xinès afectarà negativament les empreses catalanes i espanyoles que tenen a la Xina un dels seus principals mercats. És el cas, per exemple, de la tèxtil Inditex. Joan B. Casas pensa que la devaluació es pot estendre a altres economies de la zona amb la voluntat de competir en les exportacions i valora els efectes negatius per a l'euro d'aquesta mesura. Casas també reflexiona sobre la nostra economia i aposta per la transferència de la innovació a les empreses per crear llocs de treball de qualitat amb salaris dignes, la base perquè, l'endemà, ha dit, es puguin pagar les pensions sense problemes.

 • L'Entrevista de l'Estiu a Candela Calle, directora de l'Institut Català d'Oncologia
  Veure vídeo

  L'Entrevista de l'Estiu a Candela Calle, directora de l'Institut Català d'Oncologia

  La directora de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), Candela Calle, anuncia en aquesta entrevista de Jaume Freixes que tots els homes en edat de risc de tenir càncer de còlon, el segon càncer en nombre de morts, rebran a partir del setembre una carta en la qual se'ls convidarà a fer-se les proves de detecció. D'aquesta manera, es vol imitar l'èxit aconseguit en matèria de prevenció en el cas de les dones pel que fa al càncer de mama. De tota manera, Calle subratlla que les conductes preventives basades en els hàbits saludables com la bona alimentació, l'exercici físic i eliminar el tabac, continuen sent la millor garantia per a prevenir el càncer. La directora de l'ICO també es fa ressò dels últims avenços en la investigació i demana a la indústria farmacèutica que també sigui corresponsable en la lluita contra la malaltia desenvolupant nous medicaments.

 • L'entrevista de l'estiu a Angel Ros, alcalde de Lleida i president del PSC
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu a Angel Ros, alcalde de Lleida i president del PSC

  L'alcalde de Lleida i president del PSC, Angel Ros, assegura en aquesta entrevista a Jaume Freixes que rés no canviarà en els usos lingüístics de la Paeria malgrat el pacte amb Ciutadans que preveu una revisió d'aquest reglament. Ros justifica que el PSC hagi abandonat el "dret a decidir" perquè considera que se l'han apropiat els independentistes i creu que el president Mas va abandonar massa aviat la demanda d'un pacte fiscal propi per a Catalunya. Sobre la situació dels temporers acampats a la plaça del seminari de Lleida, l'alcalde ha dit que demà seran totalment reallotjats a l'alberg municipal.

 • L'Entrevista de l'Estiu a Sor Lucía Caram, monja dominica
  Veure vídeo

  L'Entrevista de l'Estiu a Sor Lucía Caram, monja dominica

  La monja dominica Sor Lucía Caram diu en aquesta entrevista de Jaume Freixes que no participarà en cap acte de "Junts pel sí" per les pròximes eleccions del 27S però diu que el president Mas continua tenint el seu suport. Sor Lucía demana a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es pronuncïi sobre la independència. La monja dominica també denuncia que les administracions no han fet el que caldria per erradicar la pobresa infantil i demana la signatura d'un pacte nacional contra la pobresa.

 • Boi Ruiz, conseller de salut, a l'entrevista de l'estiu assegura que s'obriran tots els llits que calguin a petició dels metges
  Veure vídeo

  Boi Ruiz, conseller de salut, a l'entrevista de l'estiu assegura que s'obriran tots els llits que calguin a petició dels metges

  El conseller de Salut, Boi Ruiz, diu ha dit a l'Entrevista de l'Estiu de Jaume Freixes que tots els llits del sistema de salut pública estan a disposició a aquest estiu si els serveis ho requereixen. Considera lògic que el departament reaccioni a petició dels metges amb l'obertura de més llits però ha puntualitzat que cap col.lectiu pot atribuïr-se les millores assistencials a la gent. El conseller també ha anunciat que les llistes d'espera s'han reduït un 15% durant el primer semestre de l'any i ha negat que la figura dels consorcis de salut sigui una privatització encoberta de la sanitat pública tal com denuncien alguns sindicats i partits de l'oposició.

 • L'entrevista de l'estiu a Dolors Camats, coordinadora nacional d'Iniciativa-Verds - 06/08/2015
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu a Dolors Camats, coordinadora nacional d'Iniciativa-Verds - 06/08/2015

  Dolors Camats explica en aquesta entrevista a Jaume Freixes que l'autèntic plebiscit de les eleccions del 27S serà el 15 d'octubre quan s'haurà de votar nou president de la Generalitat i acusa el candidat de "Junts pel sí" Raúl Romeva d'estar disposat a fer Artur Mas president. Creu que les pròximes eleccions seran un plebiscit sobre els retallades i la pobresa.

 • L'entrevista de l'estiu a Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació - 05/08/2015
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu a Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació - 05/08/2015

  El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, admet en aquesta entrevista de Jaume Freixes que els empresaris poden tenir un punt d'incertesa sobre el procès sobiranista però està convençut que acabaran veient que continuar com estem és molt pitjor. Puig defensa que tot el que no sigui votar la candidatura de "Junts pel sí" dificulta la governança del procès i deixa la porta oberta a repetir com a conseller si el president Mas li proposa després de les eleccions.

 • L'entrevista de l'estiu a Josep Rull, coordinador general de CDC 04/08/2015
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu a Josep Rull, coordinador general de CDC 04/08/2015

  El coordinador general de CDC, Josep Rull, assegura en l'entrevista de Jaume Freixes que amb la meitat més un dels diputats al Parlament serà possible iniciar el procès d'indpendència de Catalunya tal com va dir ahir Oriol Junqueras a TV3. Rull ha demanat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, que ahir va assegurar que vigilaran la "neutralitat" del president Mas si també està en condicions d'exigir-la a Mariano Rajoy que també serà candidat. Rull considera el trencament amb UDC el pas més important cap a la refundació de CDC que es farà en un congrés el mes de febrer.

 • L'entrevista de l'estiu a Xavier Grau, director de l'ONCE a Catalunya - 03/08/2015
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu a Xavier Grau, director de l'ONCE a Catalunya - 03/08/2015

  El delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, parla en aquesta entrevista amb Jaume Freixes de l'actual moment de l'ONCE organització de la qual depenen 7.000 famílies a Catalunya. Les noves tecnologies estan jugant un paper clau per a la integració dels discapacitats visuals i, en aquest sentit, Grau ha presentat un model de papereta electoral amb codi QR que permetria a aquestes persones exercir el seu dret a vot amb el seu telèfon mòbil.

 • L'entrevista de l'estiu al Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell - 31/07/2015
  Veure vídeo

  L'entrevista de l'estiu al Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell - 31/07/2015

  El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, acusa en l'entrevista de Jaume Freixes al 3/24 el Ministre Cristóbal Montoro de fer uns pressupostos de l'Estat electoralistes i de condicionar les decisions del futur govern de l'Estat. Mas-Colell dóna per fet que la Generalitat no complirà el 0,3% de dèficit l'any 2016 i que haurà de cobrir els 1500 milions que falten amb crèdits del FLA. Assegura que no hi haurà cap retallada en els pressupostos de la Generalitat. Mas-Colell també ha anunciat que la Generalitat no cobrarà els 700 milions d'euros de la disposició sobre infraestructures de l'Estatut pendents de l'última legislatura de Zapatero per decisió de l'Audiència Nacional. Finalment, el conseller no considera viable el projecte d'unir el tramvia per la Diagonal acordat ahir pel president Mas i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 • De Gispert: "L'única eina que ens han deixat és votar per la independència"
  Veure vídeo

  De Gispert: "L'única eina que ens han deixat és votar per la independència"

  La presidenta del Parlament, Núria De Gispert, assegura a l'entrevista de l'estiu de Jaume Freixes que "l'única eina que ens han deixat és votar per la independència" i defensa la seva "reconversió" a la independència. De Gispert assegura que no se sent en deute amb Josep Antoni Duran Lleida i creu que el trencament amb UDC era la única sortida pels qui defensaven la independència. De Gispert es mostra disposada a tenir un paper en la nova formació "Demòcrates de Catalunya" impulsada per Antoni Castellà.

 • L'entrevista de l'estiu - 29/07/2015 a Sixte Cambra, president del Port de Barcelona
  Veure vídeo
 • L'entrevista de l'estiu - 28/07/2015
  Veure vídeo
 • L'entrevista de l'estiu - 27/07/2015
  Veure vídeo