TOTS ELS PROGRAMES

 • Joan Coscubiela qualifica el discurs de Navarro de poc creïble
  Veure vídeo

  Joan Coscubiela qualifica el discurs de Navarro de poc creïble

  Joan Coscubiela, diputat Iniciativa per Catalunya, ha qualificat de "poc creïble" el discurs que ha fet avui el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Segons Coscubiela, "estar pel dret a decidir i no fer cap pas per aconseguir-lo té poca credibilitat". També ha defensat que "No passaria res si primer donem la batalla al Congrés i després fem el següent pas, que seria la pregunta i la data. No podem escriure el final sense el primer capítol, perquè això ens pot portar a la frustració". Coscubiela ha insistit que cal que els partits a favor de la consulta es mantinguin units, sobretot perquè, segons ha dit, el dret a decidir no està guanyat. Ha apuntat que "Cada pas l'hem de fer amb mentalitat d'Assemblea de Catalunya. Catalunya només ha avançat quan hem estat capaços d'ajuntar les forces".

 • Irene Rigau, consellera d'Ensenyament
  Veure vídeo

  Irene Rigau, consellera d'Ensenyament

  Anuncia un front comú amb les comunitats no governades pel PP contra la Llei Wert al Senat, aquest dimarts, amb l'objectiu de demostrar que el calendari d'aplicació de la llei és impossible. Insisteix que els pressupostos de l'any vinent no inclouran noves retallades en ensenyament

 • Jordi Turull, president-portaveu de CiU al Parlament
  Veure vídeo

  Jordi Turull, president-portaveu de CiU al Parlament

  Diu que, amb incidents protocol·laris com el de dijous a Foment del Treball, el govern espanyol "vol menystenir les institucions catalanes". Assegura que el diàleg Mas-Rajoy no ha estat possible fins ara, perquè el president espanyol es nega a parlar de la consulta. Proposa una candidatura conjunta per a les eleccions europees que posi a l'agenda d'Europa la qüestió catalana.

 • L'entrevista del Diumenge - Jordi Cañas, portaveu parlamentari de Ciutadans
  Veure vídeo

  L'entrevista del Diumenge - Jordi Cañas, portaveu parlamentari de Ciutadans

  Valora positivament la manifestació d'ahir a Barcelona, exigeix Núria de Gispert que demani disculpes i rectifiqui la seva actuació a la presidència del Parlament i vaticina que el procés cap a la consulta s'acabarà en no-res. No descarta promoure una moció de censura contra Artur Mas

 • L'entrevista del diumenge - Quim Arrufat, diputat de la CUP
  Veure vídeo

  L'entrevista del diumenge - Quim Arrufat, diputat de la CUP

  Creu que l'únic aspecte a parlar amb el govern espanyol és sol·licitar la celebració de la consulta, i, en cas negatiu, actuar de manera unilateral. Assegura que hi ha molts sectors que intenten moure els fils per tornar a situar en el centre del debat la millora de l'autogovern, en lloc de la independència. Adverteix, sobre el projecte Castor, que seria un escàndol que els inversors acabessin enriquint-se, amb diners públics, encara que es paralitzi el projecte, Defensa que Arnaldo Otegi aporti la seva experiència a la comissió d'estudi pel Dret a Decidir.

 • Maurici Lucena, portaveu parlamentari socialista
  Veure vídeo

  Maurici Lucena, portaveu parlamentari socialista

  Adverteix que, després del debat de política general, seran molt més prudents i desconfiaran del diàleg amb el govern sobre el dret a decidir. Creu que Artur Mas, amb Esquerra, ha triat el camí del "xoc de trens" amb l'estat. Opina que l'única via factible és la reforma federal de la constitució. I que el PP s'hi acabarà incorporant. És partidari de dialogar obertament amb el Partit Popular Català, per oferir una alternativa a l'independentisme.

 • Entrevista DOLORS CAMATS, Coordinadora Nacional d'ICV
  Veure vídeo

  Entrevista DOLORS CAMATS, Coordinadora Nacional d'ICV

  DOLORS CAMATS, COORDINADORA NACIONAL D'ICV, A L'ENTREVISTA DE DIUMENGE DEL 3/24 Reconeix que la carta de resposta de Rajoy a Mas no és una negativa a la consulta, però denota que el govern espanyol continua sord a les demandes polítiques catalanes. Insta el Partit Popular a incorporar-se a la comissió sobre la transicio nacional del parlament, per demostrar que realment té voluntat de diàleg. Proposa portar al Congrés dels diputats la proposta de la consulta, perquè aquesta "no pot ser només producte del diàleg entre governs, sínó que ha d'implicar els parlaments"

 • Entrevista amb Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat

  Lamenta que Madrid no hagi aconseguit els Jocs del 2020, i diu que el govern apostarà clarament per la candidatura Barcelona-Pirineu pels Jocs d'Hivern del 2022. Creu que el debat sobiranista s'ha d'asserenar però que el reconeixement del dret de secessió és irrenunciable i espera que la Via Catalana serveixi per enviar un missatge clar al govern espanyol. Diu que els pressupostos del 2014 permetran reactivar inversions en habitatge, transport metropolità i seguretat vial.