TOTS ELS CLIPS

 • "Benedetta Tagliabue", Fora de context
  Veure vídeo

  "Benedetta Tagliabue", Fora de context

  Va ser parella sentimental i professional de l'arquitecte Enric Miralles, desaparegut el 2000. Des d'aquella data, l'empenta vital de Benedetta Tagliabue l'ha fet tirar endavant amb èxit el negoci, dirigir l'estudi i fer créixer una família amb dos fills. En un món eminentment d'homes, aquesta arquitecta s'ha fet un nom i ha adquirit prestigi internacional amb projectes com el Pavelló d'Espanya a l'Exposició Universal de Xangai, el Parlament d'Escòcia o l'edifici corporatiu de Gas Natural i la reforma del Mercat de Santa Caterina, entre altres, a Barcelona, la ciutat d'adopció que ha enamorat aquesta milanesa.

 • Tandes anticrisi
  Veure vídeo

  Tandes anticrisi

  Qui té ganes de córrer i desfogar-se amb el cotxe o la moto per un preu assequible té l'oportunitat, un cop cada dos o tres mesos, d'apuntar-se a les tandes o rodades que s'organitzen al circuit Parc Motor de Castellolí. Fer curses, derrapar, amb un risc controlat i sense la possibilitat de perdre punts, és l'atractiu d'una opció a què s'apunta gent molt variada, des qui té un Porshe o un Ferrari fins al mileurista amb un cotxe preparat o amb el seu utilitari habitual. La inscripció són uns 85 euros pels cotxes i uns 150 euros per les motos, i és imprescindible l'assegurança de pilots i copilots, dur casc i cinturó i donar negatiu al control d'alcoholèmia.

 • "Muchachito", Fora de context
  Veure vídeo

  "Muchachito", Fora de context

  Considera que és molt important haver sortit als informatius sense haver matat a ningú i en algunes revistes sense haver ensenyat els pits. Jairo Perera era un escombriaire de Santa Coloma de Gramenet que en les estones lliures componia i tocava la guitarra als bars. El talent l'ha convertit en Muchachito i ha creat la seva banda, Muchachito Bombo Infierno, amb parents, amics i coneguts, que són una autèntica família. Hem volgut conèixer aquesta història "Fora de context" aprofitant que ara publiquen el seu tercer disc, "Idas y vueltas", i que comencen una gira per l'estat i Amèrica. Muchachito també és conegut per ser un dels integrants del grup G5, format per Kiko Veneno, El Ratón i El Canijo, de Los Delinqüentes, i El Tomasito.

 • Capoeira a Catalunya
  Veure vídeo

  Capoeira a Catalunya

  L'afició per la capoeira augmenta a Catalunya, com ho demostra el fet que s'acaba d'organitzar la primera Copa Catalunya, que pot ser l'embrió d'una futura federació. Hem fet el seguiment de dos joves que participen en aquest esdeveniment i que s'han pres la capoeira com una filosofia de vida. Aquesta barreja d'art marcial, d'acrobàcia, de ball, de música o de cant, s'ha convertit en una forma d'integració a través de l'esport i dels nombrosos grups que s'han creat per aprendre'n.

 • El Mag Lari fora de context
  Veure vídeo

  El Mag Lari fora de context

  De mags catalans, joves i que s'hagin fet un lloc en aquest món com el Mag Lari n'hi ha pocs. En Josep Maria Lari té 36 anys i des dels 14 se sent il·lusionista quan els seus pares li van regalar el llibre "Secretos de Magia Potagia", de Juan Tamariz, i un disc de Michael Jackson, l'altra seva gran passió, i de qui té una important col·lecció d'objectes. Per això comenta irònicament que els pares han de tenir molta cura amb el que regalen als seus fills, perquè a ell l'ha condicionat per tota la vida. L'hem seguit fora de context, quan està a punt d'estrenar un nou espectacle; amb la seva parella, en Miquel, amb qui també col·labora professionalment; amb amics com l'Àngel Llàcer, que diu d'ell que no és tan simpàtic en persona com dalt dels escenaris; o en una secció de màgia que té a "El matí de Catalunya Ràdio".

 • Concerts a domicili
  Veure vídeo

  Concerts a domicili

  Les noves tendències de cultura gratuïta, basada en l'intercanvi, fa que s'estenguin, sobretot a Barcelona, els concerts musicals i els recitals de poesia a domicili. En un moment on l'espectador potencial troba cares les entrades i els artistes que comencen els costa obrir-se pas en circuits professionals, sorgeix l'alternativa d'actuar en menjadors o terrasses particulars a canvi de begudes o d'un sopar.

 • Sota el vel
  Veure vídeo

  Sota el vel

  Les diferents modalitats de vel islàmic, que cobreixen la dona parcialment o totalment, són objecte de debat en diferents plens municipals que es posicionen sobre el seu ús en les instal·lacions o vies públiques. Si ens centrem en el hijab i en l'àmbit docent, a falta d'una normativa clara respecte a aquesta qüestió, els centres escolars han optat per crear les seves pròpies normes en funció de la seva realitat i amb l'objectiu de preservar la convivència. Normalment, les escoles amb un grau més elevat d'immigració solen ser més permissives i, en el cas de la gimnàstica, aconsellen treure's el vel.

 • Tracció total
  Veure vídeo

  Tracció total

  El trial 4x4, reconegut per la Federació Catalana d'Automobilisme, és un esport encara minoritari, però molt espectacular. Els cotxes han de superar sense bolcar zones aparentment impracticables gràcies a la perícia dels pilots i d'un ajudant que des de fora els indica els angles morts. Els qui el practiquen no el consideren una afició cara, ja que els cotxes solen ser de segona mà. En el que sí que cal invertir és a adequar-los per a les vuit competicions que tenen a l'any i a reparar els desperfectes.

 • Infància solidària
  Veure vídeo

  Infància solidària

  Des de fa sis anys, l'ONG Infància Solidària es dedica a fer possible que anualment una quinzena de nens i nenes malalts de països amb recursos mèdics limitats puguin venir a Catalunya a tractar-se. S'ocupen del desplaçament; de buscar famílies altruistes que els acullin durant l'estada; i tenen acords amb centres públics i privats perquè els tractaments, de tot tipus, siguin gratuïts.

 • Fora de context: "Eudald Carbonell"
  Veure vídeo

  Fora de context: "Eudald Carbonell"

  Eudald Carbonell, és el pare de l'arqueologia moderna a Catalunya i als seus 57 anys es convertirà, per primer cop, en pare biològic o, com diu ell, "compartirà genèticament una cria" amb la seva actual parella, la Patrícia. Aquest "experiment científic", com l'anomena, forma part d'una vida dedicada a estudiar l'evolució humana que l'ha dut, des de fa 32 anys, a codirigir el jaciment d'Atapuerca, a Burgos, que és on es va trobar l'Homo Antecesor, considerat la primera espècie d'hominid més antiga d'Europa. A l'Entre Línies hem conegut l'Eudald a través de la seva parella, la família, els amics i els col·laboradors, en una atapeida agenda professional que no el permet dormir més de dos dies al mateix lloc i que ressisteix gràcies a la seva "passió, iniciativa i capacitat de seducció", com diu el seu germà Ramon, o de la "dèria" com defineix la seva cunyada Mercè.

 • Adéu a Déu
  Veure vídeo

  Adéu a Déu

  El controvertit posicionament de l'Església catòlica respecte a qüestions tan sensibles socialment com ara l'avortament, l'homosexualitat, la sida i, últimament, la polèmica al voltant dels casos de pederàstia dins d'aquesta institució, fa que hi hagi persones que vagin més enllà de mostrar-se'n crítics i apostatin. Una opció contundent i coherent per mostrar que no comparteixen l'ideari catòlic ni tampoc la manera d'entrar a formar part d'una religió sense prèvia consulta, com és el cas del bateig. En l'últim any, l'Arquebisbat de Barcelona ha rebut 88 declaracions d'apostasia o sol·licituds de baixa.

 • Vostè jutja
  Veure vídeo

  Vostè jutja

  A "Entre Línies" mostrem com es desenvolupa un judici amb jurat popular i com es viu aquesta experiència, des que es fa la tria dels seleccionats fins al veredicte. Qualsevol ciutadà pot ser escollit per participar en un judici popular i és un "deure inexcusable" si no s'al·lega malaltia, s'és analfabet o major de 65 anys. Aquesta forma de participació ciutadana és vigent a l'estat espanyol des del 1995 i sempre es jutgen casos d'homicidis o assassinats. A Barcelona es fan una cinquantena de judicis a l'any amb jurat popular.

 • "Entre volcans"
  Veure vídeo

  "Entre volcans"

  El reportatge explica com el caos aeri provocat pel volcà islandès Eyjafjalla ha fet que durant dues setmanes tothom hagi estat pendent d'Islàndia. Per als habitants de l'illa, però, l'únic fet extraordinari ha estat l'atenció mediàtica que ha acaparat el seu volcà, ja que estan acostumats a les repetides erupcions.

 • "Sentir els colors"
  Veure vídeo

  "Sentir els colors"

  Sabrem què implica viure sense poder distingir els colors, veure-hi només en blanc i negre. En Neil Harbisson és un jove català de 27 anys, de pare anglès, que té acromatòpsia, una patologia genètica que fa que el seu cervell no pugui codificar els colors tot i que no té cap problema de visió.

 • "Lluís Bassat", fora de context
  Veure vídeo

  "Lluís Bassat", fora de context

  Lluís Bassat fa un any que s'ha jubilat, però als 68 anys continua actiu com sempre, amb projectes propis i assessorant empreses i fundacions que li demanen consell. Hem volgut conèixer fora de context aquesta nova etapa vital d'un dels publicistes catalans de més prestigi: ideòleg de les cerimònies dels Jocs del 92, com si fossin grans anuncis publicitaris de Barcelona; creador del lema "Som 6 milions" i de molts dels anuncis que, per estil i missatge, han marcat diferents generacions de consumidors. L'hem seguit en activitats solidàries i també en algunes de les seves passions, com ara acompanyant els seus néts a classes de tenis de taula -on ell també és alumne-; escoltant jazz amb els amics de la seva antiga banda -on ell cantava-, o autogravant-se al Camp Nou, en el partit de vuitens de final entre el Barça i l'Stuttgart.

Anar al contingut