TOTS ELS PROGRAMES

 • Fèlix Martín - Picapedrer
  Veure vídeo

  Fèlix Martín - Picapedrer

  Ofici: Picapedrer. Picapedrer: Fèlix Martín. Els Martín son picapedrers de la Floresta, i l'única família de Catalunya en què tres generacions han obtingut el guardó de Mestre Artesà. En Fèlix és un gran defensor de la forma tradicional de treballar la pedra, i encara que aquest sector ha evolucionat, el seu fill ha heretat els coneixements necessaris per exercir aquest ofici de forma artesanal.

 • Paulí - Ceramista
  Veure vídeo

  Paulí - Ceramista

  Ofici: ceramista. Ceramista: Paulí. Quan tenia 17 anys, en Paulí se'n va anar al monestir de Montserrat, on va viure 18 anys. Mentre exercia de monjo, les seves inquietuds artístiques el van portar a descobrir una altra vocació: la ceràmica. Des del seu taller de Sant Joan de Vilatorrada, i amb 80 anys, continua treballant amb la mateixa passió pel seu ofici.

 • Josep Castells - Fonedor
  Veure vídeo

  Josep Castells - Fonedor

  Ofici: fonedor de campanes. Fonedor: Josep Castells. Josep Castells té vuitanta-tres anys i durant gairebé setanta anys ha fos metall per construir campanes. La seva experiència el va portar a fer-se càrrec de la foneria artística Barberí, una empresa familiar amb més de 450 anys d'història. Actualment, els seus dos fills són els encarregats de preservar el mestratge d'un ofici que molt poques persones coneixen.

 • Antoni Sardà - Paperer
  Veure vídeo

  Antoni Sardà - Paperer

  OFICI: PAPERER Paperer: Antoni Sardà Des del seu taller, el Molí Aquari de Banyoles, Antoni Sardà és un dels únics artesans que elabora paper a l'estat espanyol. La qualitat i la bellesa dels seus papers han obtingut el reconeixement internacional i s'han convertit en el suport favorit de grans artistes.

 • Francesc Buscallà - Formatger
  Veure vídeo

  Francesc Buscallà - Formatger

  OFICI: FORMATGER Formatger: Francesc Buscallà Des del poble de Bar, a l'Alt Urgell, Francesc Buscallà fa 25 anys que elabora formatge artesà amb la llet que ell mateix muny. Tot i que no li ve de tradició familiar, es cuida tot sol de la formatgeria i d'un ramat de més de 100 cabres, una feina que el manté ocupat cada dia de l'any.

 • Josep M. Blasi - Sastre
  Veure vídeo

  Josep M. Blasi - Sastre

  Ofici: Sastre. Sastre: Josep M. Blasi. Des de la seva botiga al carrer Balmes, Josep Maria Blasi és dels últims sastres que confeccionen vestits a mida a Catalunya. Va néixer a Lleida, però als anys 60 es va traslladar a Barcelona amb la seva família a buscar més bones oportunitats laborals. Per casualitat va aprendre l'ofici de sastre, i 40 anys més tard el continua exercint.

 • Joan Ibáñez -Boter
  Veure vídeo

  Joan Ibáñez -Boter

  Ofici: Boter de fusta. Boter: Joan Ibáñez. Joan Íbáñez és boter de fusta des dels 14 anys. En el seu taller, situat als voltants del Port de Tarragona, continua amb un ofici que s'ha mecanitzat tant que té molt poc a veure amb el que ell va aprendre de petit...

 • Jaume Barmona - Pianer
  Veure vídeo

  Jaume Barmona - Pianer

  Ofici: Pianer. Pianer: Jaume Barmona. Jaume Barmona va aprendre l'ofici del seu pare, que va treballar en una de les últimes fàbriques de pianos de Barcelona. Tot i que a Catalunya ja no es construeixen pianos, en Jaume és un dels pocs hereus d'aquesta tradició centenària.

 • Xavier Elias - Quadranter
  Veure vídeo

  Xavier Elias - Quadranter

  Ofici: Quadranter. Quadranter: Xavier Elias. Des del taller de Cruïlles, Xavier Elias és l'únic quadranter a Catalunya que es dedica professionalment a posar a l'hora rellotges de sol. Va néixer a Barcelona, però és a la Garrotxa on se li desperta la curiositat per investigar com es feien els rellotges de sol... i, 30 anys després, encara en continua fent...

 • Joan i Martí Castells - Escultors de figures de pessebre
  Veure vídeo

  Joan i Martí Castells - Escultors de figures de pessebre

  OFICI: ESCULTORS DE FIGURES DE PESSEBRES Escultors: Joan i Martí Castells Des del barri de Sants, en Joan i en Martí representen la tercera generació de la família que es dedica a fer figures de pessebres. La manera de treballar no ha canviat gens al llarg dels anys i el taller està pràcticament igual com el va deixar el seu avi... fa més de 100 anys.

 • Josep Plaixats - Teuler
  Veure vídeo

  Josep Plaixats - Teuler

  Ofici: Teuler. Teuler: Josep Plaixats. A Castellfollit del Boix, al Bages, Josep Plaixats fabrica teules a mà des dels 13 anys..., i ja en té 78. Actualment, l'ofici ja s'ha perdut. Però ell continua treballant de la mateixa manera que el seu pare li va ensenyar.

 • Trinitat Sabatés - Herbolària
  Veure vídeo

  Trinitat Sabatés - Herbolària

  OFICI: HERBOLÀRIA Herbolària: Trinitat Sabatés A tot Catalunya només hi ha dues persones reconegudes com a mestres artesans herbolaris, i una d'elles és la Trinitat Sabatés. L'ofici, l'exerceix a l'emblemàtica Herboristeria del Rei, a la Plaça Reial de Barcelona, que, des del 1820, és la primera botiga de la ciutat especialitzada en herboristeria.

 • Pere Martí - Mosaïcista hidràulic
  Veure vídeo

  Pere Martí - Mosaïcista hidràulic

  OFICI: MOSAÏCISTA HIDRÀULIC Mosaïcista: Pere Martí L'avi d'en Pere Martí ja feia paviments a l'Exposició Universal de Barcelona, i el 1913 obria el seu taller de mosaics a Manresa. Després d'un segle des de la seva creació, en Pere continua amb l'empresa familiar i ofereix mosaics artesanals de gran qualitat.

 • Federico Ferré - Rellotger de campanars
  Veure vídeo

  Federico Ferré - Rellotger de campanars

  OFICI: RELLOTGER DE CAMPANARS Rellotger: Federico Ferré Des de Roquetes, Federico Ferré continua exercint l'ofici de constructor de rellotges mecànics per a campanars, tal com el va aprendre del seu pare, ara fa quaranta-cinc anys. Actualment és l'últim constructor que queda a Catalunya i a tot l'estat espanyol.

 • Carles Pinyol - Sabater Ortopèdic
  Veure vídeo

  Carles Pinyol - Sabater Ortopèdic

  De la mà del mestre Josep Conillera, en Carles va aprendre la professió d'elaborar sabates a mida. Malgrat la pressió de la producció industrialitzada, en Carles i en Josep creuen que sempre hi haurà uns peus que necessitin la cura d'un artesà sabater.