Xavier Domènech: "Esperem que els grups que es pensen abstenir a la moció de censura facin un pas endavant"

Avui, que es comença a debatre al Congrés la moció de censura proposada per Podem contra el govern de Mariano Rajoy -una moció que no té els suports necessaris per prosperar-, Lídia Heredia entrevista des de Madrid el diputat i portaveu d'En Comú Podem Xavier Domènech.

Domènech ha dit que "la moció de censura és una mesura de dignitat ciutadana, necessària davant de l'emergència que estem vivint tant en termes de corrupció com de la situació que es viu a Catalunya". "El PP és el gran partit del caos de l'estat espanyol", ha afirmat.

També ha criticat la posició dels diferents grups que han anunciat l'abstenció. "Esperem que facin un pas endavant", ha dit. En el cas del PDeCat, una de les formacions que no donarà suport a Pablo Iglesias i optarà per l'abstenció, ha afirmat que "la seva postura no la comprenem ni la compartim en el moment de confrontació que viu Catalunya amb el govern central. Crec que és difícil d'explicar, a veure com l'expliquen ells; és com abstenir-se al referèndum".

També s'ha referit al PSOE -que fa dies que va aclarir que no se sumarà a la proposta de Podem- i ha afirmat: "Els socialistes ens hauran de clarificar quin és el seu full de ruta. No pot ser que només esperin unes noves eleccions. Tenim la mà estesa, però esperem que aquesta mà estesa tingui resposta".

En relació al referèndum, després del comunicat de Crida Anticapitalista de Podem a favor, ha recordat que els comuns es troben en un procés de debat intern que culminarà amb una posició oficial el 8 de juliol. "Estaria bé que les posicions es fixessin de manera conjunta i no cadascú per la seva banda", ha dit.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3