Xavier Domènech: "Volem mostrar que Catalunya no està sola"

Xavier Domènech: "Volem mostrar que Catalunya no està sola"

A l'entrevista, el portaveu d'En Comú Podem i coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha explicat els motius de la proposta que volen impulsar per intentar buscar una solució política per al conflicte de Catalunya. Proposen convocar una assemblea de diputats i alcaldes que faci una crida al diàleg i plantegi una via política per encarrilar el xoc institucional. D'entrada, hi ha dos partits exclosos: PP i Ciutadans. Segons Domènech, "mirar des de la barrera fins al 2 d'octubre no és una posició política; en el cas del PSC, encara és més alarmant".

L'objectiu és que aquesta assemblea reivindiqui "el diàleg, la convivència i la llibertat d'expressió", com a resposta a l'actuació del govern central en la crisi catalana, que consideren que s'ha convertit en una deriva autoritària.
Es vol que l'assemblea redacti un manifest que emplaci el govern a dialogar amb la Generalitat i a buscar solucions polítiques democràtiques.
L'assemblea estaria formada per diputats al Congrés, senadors, diputats en cambres autonòmiques i regidors de les ciutats de més de 50.000 habitants.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3