Tertúlia

 • Taula d'actualitat (1/2) Declaració de Nuet al TSJC
  Veure vídeo

  Taula d'actualitat (1/2) Declaració de Nuet al TSJC

  Núria Solé obre la taula d'actualitat amb Alejandro Tercero, José Antich, Ismael Peña-López i Empar Moliner amb el tema de la declaració de Nuet al TSJC. Nuet ha dit que no és independentista, sinó demòcrata. Nuet ha estat citat per permetre votar les resolucions sobiranistes. Una comitiva l'ha acompanyat fins a la porta.

 • Els matins: Taula d'actualitat amb Núria Solé (2/3) El portaveu del PSOE aposta per una reforma constitucional
  Veure vídeo

  Els matins: Taula d'actualitat amb Núria Solé (2/3) El portaveu del PSOE aposta per una reforma constitucional

  Taula d'actualitat amb representants de tots els partits presents al Parlament. Seguim a la taula d'actualitat amb Lorena Roldán, Cs; Alícia Romero, PSC; Joan Garriga, CUP; Fernando Sánchez Costa, PP; Gerard Gómez del Moral, JxSí, i Joan Giner, CSQEP, analitzant els diferents punts de vista sobre l'anunci del referèndum. La fiscalia no es pronunciarà fins que sigui oficial. Connectem amb José Luis Ábalos, portaveu del PSOE que diu "que és un anunci de referèndum, no és un acord. D'aquí a l'1 d'octubre tenim temps per provar de buscar l'espai on Catalunya es trobi més a gust. (Reforma constitucional)".

 • "Els matins": Núria Solé i la taula d'actualitat amb representants polítics sobre el referèndum (1/3)
  Veure vídeo

  "Els matins": Núria Solé i la taula d'actualitat amb representants polítics sobre el referèndum (1/3)

  Lorena Roldán (Cs), Alícia Romero (PSC), Joan Garriga (CUP), Fernando Sánchez Costa (PP), Gerard Gómez del Moral (JxSí) i Joan Giner (CSQEP) valoren l'anunci de la data i la pregunta del referèndum. Connectem amb Joan Coscubiela (CSQEP) des del Parlament, que exposa: "Quin és el marc legal que donarà cobertura al referèndum? Quina administració electoral independent el garantirà? Quin serà el cens electoral? En quines condicions es desenvoluparà la campanya? On es votarà? Els funcionaris estaran protegits?... només falta saber-ho tot. El govern anuncia que ho farà, però en el fons no ha fet res." Alfonso Guerra, des del Congrés dels Diputats, diu que "l'anunci és un desastre i que el govern té eines per aturar-lo". Connectem amb Albert Rivera i Inés Arrimadas (Cs), que diu que "un nou anunci d'un referèndum, la crònica d'un fracàs. Una pel·lícula que ja hem vist. Nosaltres tenim clar que no hi haurà referèndum il·legal. Anem cap a unes noves eleccions electorals i la fi del procés." Iceta afirma que "no hi ha una sortida unilateral al conflicte d'Espanya i Catalunya". Jordi Sánchez (ANC) diu que "l'Estat el que farà és cridar". Per Jordi Cuixart (Òmnium Cultural), "és una molt bona notícia". Núria Solé ensenya alguns mems que ja han aparegut a les xarxes.

 • Els matins: recta final de la taula i compareixença del govern espanyol de la mà de Méndez de Vigo (3/3)
  Veure vídeo

  Els matins: recta final de la taula i compareixença del govern espanyol de la mà de Méndez de Vigo (3/3)

  Recta final de la taula d'actualitat amb Lorena Roldán, Cs; Alícia Romero, PSC; Joan Garriga, CUP; Fernando Sánchez Costa, PP; Gerard Gómez del Moral, JxSí, i Joan Giner, CSQEP. Els diferents diaris de la premsa internacional es fan ressò de l'anunci del govern català. El govern espanyol fa una compareixença en directe des de La Moncloa. Ho fa Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació i portaveu del govern, i informa que "el que ha passat avui és una escenificació més minoritària, més unilateral i radical que prova de dissimular la solitud dels convocants i el seu aïllament. Fracàs que ja s'ha manifestat en la dissolució del Pacte Nacional pel Referèndum, fracàs pel qual ha manifestat la Comissió de Venècia, que exigeix respecte a la constitució i fracàs per les desavinences entre els diferents partits de JxS. El govern espanyol demana a Puigdemont que compleixi la llei, qualsevol actuació que passi d'anunci a fets serà recorreguda pel govern espanyol".

 • Segona part de la tertúlia: les primeres reaccions a l'anunci del govern
  Veure vídeo

  Segona part de la tertúlia: les primeres reaccions a l'anunci del govern

  Referèndum, l'1 d'octubre, amb la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?", formulada en les tres llengües oficials --el català, el castellà i també l'aranès, a la Vall d'Aran-- i amb opció de resposta binària: "sí" o "no". Valorem, a la segona part de la nostra taula, l'anunci del govern, les primeres reaccions dels grups parlamentaris i també el que s'espera que contesti Madrid. A la taula, els periodisets Isabel Garcia Pagan, Sara González, Marcos Pardeiro i Sergi Picazo.

 • Tertúlia sobre els resultats al Parlament britànic i el referèndum
  Veure vídeo

  Tertúlia sobre els resultats al Parlament britànic i el referèndum

  Dues notícies centren aquest matí la nostra atenció: els resultats de les eleccions al Parlament britànic, on Theresa May s'hauria proclamat guanyadora tot i perdre la majoria absoluta, i l'anunci de la data i pregunta del referèndum, que el govern català farà públics aquest matí en un acte institucional. Per parlar d'aquestes dues qüestions, a la primera taula d'actualitat d'avui divendres hi participen els periodistes Isabel Garcia Pagan, Sergi Picazo, Marcos Pardeiro, l'investigador sènior del CIDOB Francis Ghiles, i Maribel Carod, que posarà el contrapunt a l'actualitat en forma de dibuixos.

 • Taula d'actualitat (2/2) del 8/6/17 sobre el referèndum d'independència
  Veure vídeo

  Taula d'actualitat (2/2) del 8/6/17 sobre el referèndum d'independència

  Marta Lasalas, Mayka Navarro, Núria Ribó i Empar Moliner han participat en la segona part de la tertúlia final, en què s'ha parlat del referèndum a Catalunya.

 • Taula d'actualitat (1/2) del 8/6/17 sobre la Model i el referèndum d'independència
  Veure vídeo

  Taula d'actualitat (1/2) del 8/6/17 sobre la Model i el referèndum d'independència

  Marta Lasalas, Mayka Navarro, Núria Ribó i Empar Moliner participen en la tertúlia final, en què s'ha parlat de l'últim dia de la presó Model i també del referèndum a Catalunya.

 • Tertúlia de 7/6 (2/2): El Santander compra el banc Popular per 1 euro
  Veure vídeo

  Tertúlia de 7/6 (2/2): El Santander compra el banc Popular per 1 euro

  El Banc Santander ha comprat el banc Popular pel preu simbòlic d'un euro. El banc Popular és una entitat fallida i el Santander s'ha de quedar tots els deutes, que sumen uns 7.000 milions d'euros, diners que haurà d'aportar el Santander. Els dipòsits dels clients estan garantits. L'entitat resultant tindrà el 20% del mercat del crèdit. El govern espanyol i la UE aproven l'operació. El Santander espera un augment del benefici per acció el 2019.

 • Tertúlia de 7/6 (1/2): Referèndum, la polèmica mesura de Susana Díaz i Gordó
  Veure vídeo

  Tertúlia de 7/6 (1/2): Referèndum, la polèmica mesura de Susana Díaz i Gordó

  Tertúlia amb Joan B. Culla, Antonio Baños, Joan Queralt, i Antonio Gómez Reino. El pacte nacional no es dissol, però passa a la reserva. Ni avala ni desautoritza el camí unilateral. PP, socialistes i Ciutadans critiquen la via unilateral. Connectem amb Iceta, que és a Brussel·les, al Parlament Europeu. Seguidament s'analitza la polèmica mesura per accedir a la universitat a Andalusia. Finalment parlen de Germà Gordó, que deixa el PDeCAT però s'aferra a l'escó.

 • Iceta afirma que la UE considera intern el conflicte entre Espanya i Catalunya.
  Veure vídeo

  Iceta afirma que la UE considera intern el conflicte entre Espanya i Catalunya.

  Tertúlia amb Joan B. Culla, Antonio Baños, Joan Queralt i Antonio Gómez Reino. Connectem amb Iceta des del Parlament Europeu, a Brussel·les. Miquel Iceta comenta que la Unió Europea considera el conflicte de Catalunya com a un conflicte intern. No s'hi ficaran. No estan a favor de res que estigui contra la llei. Referent al corredor mediterrani, ha afirmat que la Unió Europea hi està a favor, però Espanya és qui n'ha de determinar el traçat.

 • Tertúlia d'actualitat (part 2/2): la vaga dels estibadors, la hisenda catalana
  Veure vídeo

  Tertúlia d'actualitat (part 2/2): la vaga dels estibadors, la hisenda catalana

  Continua la tertúlia amb Ferran Casas, Olga Ruiz, Marcos Pardeiro i Andreu Barnils. El col·laborador Ferran Casas presenta el llibre "I tot això, com es paga?", que ha escrit juntament amb Roger Tugas.

 • Tertúlia d'actualitat (part 1/2): Girona a Primera, la campanya del Regne Unit, referèndum
  Veure vídeo

  Tertúlia d'actualitat (part 1/2): Girona a Primera, la campanya del Regne Unit, referèndum

  Ferran Casas, Olga Ruiz, Marcos Pardeiro i Andreu Barnils aborden qüestions del dia com l'ascens a Primera del Girona FC, el Regne Unit reprèn la campanya i la data del referèndum. També recordem Juan Goytisolo, mort ahir als 86 anys.

 • Tertúlia dels matins: (1/2) Antoni Bassas recorda Carles Capdevila
  Veure vídeo

  Tertúlia dels matins: (1/2) Antoni Bassas recorda Carles Capdevila

  Dolors Genovès, Jordi Angusto, Enric Juliana i Fer en la tertúlia de Lídia Heredia. Avui comencem amb les paraules d'Antoni Bassas sobre l'escriptor i periodista Carles Capdevila, que ha mort als 51 anys, a causa d'un càncer. Enric Juliana parla del seu nou llibre, "Esperant els robots". Finalment, comenten la retirada dels EUA dels acords del canvi climàtic duta a terme per Trump.

 • Taula d'actualitat(1/2): Presentació de Valverde i dimissió "irrevocable" de Moix
  Veure vídeo

  Taula d'actualitat(1/2): Presentació de Valverde i dimissió "irrevocable" de Moix

  A la taula amb Marta Lasalas, Mayka Navarro, Núria Ribó, Empar Moliner i Lídia Heredia parlen de la presentació oficial del nou entrenador del Barça Ernesto Valverde, de la dimissió del fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix.