Problemes a la feina per ser donant en un trasplantament

S'imaginen que un fill o una filla necessita un òrgan i algun dels pares l'hi pot donar perquè és compatible? Al problema de salut en alguns casos s'hi afegeixen dificultats laborals o pèrdua de feina. Per què? Perquè com que el donant no està malalt, s'entén que es tracta d'una "operació voluntària"

Davant d'aquesta situació  s'ha posat en marxa una campanya a internet, a la pàgina web change.org, amb el missatge: "Que salvar una vida no ens deixi sense feina", campanya adreçada al Ministeri de Sanitat.   

Sheila Alen ens ha explicat que la campanya és d'una associació de famílies de nens amb malalties hepàtiques. I exposa dos casos: el d'un home que va ser acomiadat perquè es va demanar uns dies de baixa i uns quants més de vacances per desplaçar-se a Madrid i operar-se. El cap de Recursos Humans de l'empresa li va dir: "Així es podrà dedicar més bé a cuidar la seva filla". I l'altre cas és el d'un home que es va fer les proves per veure si podia ser donant, i a l'empresa li van dir que això eren proves voluntàries, perquè ell no estava malalt. Qui estava malalt era el seu fill.

A plató hem parlat amb Juan Manuel Ortega, pare d'un nen trasplantat i marit d'una donant i que va tenir problemes a la feina, i amb el doctor David Paredes de l'equip de coordinació de trasplantaments de l'Hospital Clínic de Barcelona.

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3