Pedro Baños, coronel de l'Exèrcit de Terra: "Rússia alerta que té capacitat de destrucció, però busca una solució negociada"

Parlem amb Pedro Baños, coronel de l'Exèrcit de Terra i diplomat de l'Estat Major, actualment a la reserva. Ha estat cap de Contraintel·ligència i Seguretat del Cos de l'Exèrcit Europeu a Estrasburg, entre altres coses. És màster en Defensa i Seguretat per la Universitat Complutense de Madrid. Ha participat en missions a Bòsnia. És autor d'assajos com "Así se domina el mundo", "El dominio mundial" o "El dominio mental". Ara publica "La encrucijada mundial", a l'editorial Ariel.

El llibre fa una diagnosi sobre la decadència de les democràcies liberals a Occident, els efectes de la robotització i digitalització de l'economia i les conseqüències del canvi climàtic. Alerta sobre la implantació d'una cultura de les emocions per sobre de la raó i advoca per una mena de retorn a la Il·lustració, també aplicada a la política, on promou una democràcia governada pels millors, una "noocràcia". Fa algunes propostes controvertides, com ara qüestionar el sufragi universal, demanar la reinstauració del servei militar obligatori o criticar l'Agenda 2030 promoguda per les Nacions Unides amb l'argument que al darrere s'hi amaguen interessos de grans empresaris com Bill Gates o George Soros.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3