Niño-Becerra: "A partir del 2016 ens haurem d'acostumar a veure creixements del 0,..."

Santiago Niño-Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica a l'IQS, que presenta el llibre "Diario del crash", diagnostica la situació econòmica a casa nostra: "A partir del 2016 ens haurem d'acostumar a veure creixements del 0'...". Sobre el mercat laboral, Niño-Becerra constata: "La demanda de treball no es crea amb una llei sinó amb inversió i en aquest sentit Espanya té un problema". I augura: "2 dels 6 milions d'aturats que té Espanya provenen de la construcció. Si no els trobem una alternativa en la indústria, mai trobaran feina."

L'economista reconeix: "En totes les grans crisis, hi ha famílies que en surten més riques. Ara, es prendran mesures perquè el món no es col·lapsi." Pel que fa a la garantia dels dipòsits, Niño-Becerra considera: "És virtual. Actualment, el capital no arriba als 2.000 milions d'euros". La seva aposta és: "Jo opto per fer desaparèixer l'IRPF i, per exemple, pagar IVA."

Sobre la rebaixa d'impostos que ha anunciat Ana Botella, el catedràtic dóna aquestes dades: "Madrid té un deute de 7.000 milions i Barcelona, de 1.000. Els efectes d'uns Jocs es veuran d'aquí a 10 anys". I continua: "El 92 Barcelona tenia unes mancances terribles en infraestructures. I en paral·lel, el màrqueting va col·locar Barcelona al món". La previsió de Niño-Becerra és aquesta: "La situació el 2020 o 2022 no té a veure amb l'any 92, aquell moment era idoni i la despesa no va ser elevada."

Per Niño-Becerra, la situació econòmica tampoc és òptima més enllà de les nostres fronteres: "Els EUA estan contents amb la Reserva Federal, i en canvi, hauríem d'estar tristos perquè vol dir que l'economia americana no acaba de funcionar." L'economista també explica: "Al Brasil hi ha una bombolla brutal. A Copacabana s'està pagant el metre quadrat més car que a Chelsea."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3