Neus Lloveras: "Cap funcionari municipal serà obligat a treballar l'1-O"

Aquest matí, Núria Solé ha entrevistat la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) Neus Lloveras, per conèixer més detalls sobre l'organització del referèndum de l'1 d'octubre i quin ha de ser el paper dels funcionaris municipals. Lloveras ha recalcat que la consulta no serà un 9N, perquè tindrà totes les garanties de la Sindicatura Electoral i la llei del referèndum que s'ha presentat i s'aprovarà.

En relació amb la participació dels funcionaris municipals ha aclarit que en tots els casos "'s'espera d'ells el mateix que en qualsevol contesa electoral. Ningú està obligat a participar-hi, ho faran voluntàriament", i ha especificat que Vilanova, municipi del qual és alcaldessa, cedirà els seus locals.

També ha parlat de la posició dels Comuns, que han fet públic que no donaran suport a la consulta, però sí a les mobilitzacions pel dret a decidir. "Estem molt decebuts amb la postura d'Ada Colau i li demanem que no posi impediments a les urnes. Els Comuns estan caient en la vella política per interessos electorals".

Sobre quina participació seria necessària per legitimar el referèndum de l'1-O, Neus Lloveras ha dit que "no s'ha de posar un llindar de participació. El resultat és el que importa, amb un sol vot més pel sí haurem d'acceptar el resultat".
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3