Mobilització dels Mossos d'Esquadra per reclamar més agents i millores al cos

Des de les 8 del matí, els Mossos d'Esquadra es concentren davant la Conselleria d'Interior a Barcelona per reclamar al conseller Miquel Buch més agents i les millores que s'havien promès al cos. Toni Castejón, secretari general del Sindicat de Mossos, ens explica que ha estat una convocatòria organitzada per la mateixa plantilla, no pels seus representants sindicals, perquè "la situació s'ha tornat insostenible".

"Ens falten 2.000 agents, i portem anys amb sobrecàrregues de feina i treballant com si els tinguéssim", explica Toni Castejón, que recorda que, a més de la falta d'efectius, hi ha altres promeses incomplertes per la Conselleria: "ens van prometre l'equiparació amb Bombers i no s'ha produït, ens deuen –encara– una paga extra del 2013, el preu de les hores extres..."

Castejón assegura que del deteriorament del cos se'n ressent, sobretot, la ciutadania, sobreexposada a robatoris en els últims mesos. "A Barcelona s'han incrementat els delictes, s'ha fet viral el fet que hi ha bandes organitzades dedicades a robar rellotges de luxe... Si hi ha una baralla al carrer, no hi podem anar perquè no tenim patrulla..."

També ha criticat l'arribada de reforços de la policia espanyola en dies com l'11 de setembre, "que habitualment és un dia tranquil". "Com a Mossos, no qüestionem la decisió del ministre de portar policies, però ens sentim utilitzats políticament, fins i tot ho van fer el dia dels atemptats..."

Sobre l'actuació dels Mossos en el dispositiu de l'1-O, assegura que "va ser molt complicat i es va veure l'estafa que ens havien venut de la coordinació policial. No hi havia cap coordinació".Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3