Miquel Iceta: "Als alcaldes només els demanem que compleixin amb la llei"

A les portes de la convocatòria de l'Associació de Municipis Independentistes (AMI) anunciada per a demà, i amb una polèmica en el si dels socialistes catalans sobre la participació dels seus alcaldes en el referèndum de l'1-O i sobre si cediran locals, Lídia Heredia ha entrevistat aquest matí al plató el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

"Als alcaldes només els demanem que compleixin amb la llei", ha afirmat en relació amb els 51 alcaldes que han anunciat que prendran part en l'acte de l'AMI, recordant que la seva presència no vulnera cap legalitat. "L'única línia vermella que hem posat és la llei, i si un alcalde la vulnera, el seu problema menor serà el partit, el problema serà la justícia". "No hi ha alguna cosa que grinyola si es pronuncien els ajuntaments abans que el govern de la Generalitat? El govern el que prova de fer és centrifugar responsabilitats."

Miquel Iceta ha puntualitzat també que no creu que el referèndum se celebri: "Si no tenen ni urnes. S'està convertint en un acte de fe", ha dit, i ha reiterat que el PSC aposta "per una tercera via que inclogui la reforma de la Constitució".

Precisament amb el text a la mà, diu que no hi ha cap possibilitat que amb l'article 155 s'intervingui l'Autonomia de Catalunya, "perquè no ho diu enlloc, tot i que sí que indica que l'Estat pot dir a Catalunya què ha de fer".

El líder dels socialistes catalans ha parlat també de l'acte de reparació de la memòria d'ahir al Parlament, en què es van anul·lar les sentències dels judicis del franquisme. "La Cambra va fer un acte d'expressió sobirana. Si un judici és il·legal, la seva sentència és nul·la".

Finalment, ha parlat dels contactes de Pedro Sánchez amb C's i Podem al Congrés. "Fa el que ha de fer explorant totes les vies d'acord".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3