Marta Rovira: "No demanem als Comuns que aprovin el full de ruta, els demanem trobar-nos per fixar les garanties del referèndum"

Després de la reunió d'ahir dels partits que donen suport a un referèndum unilateral i a les portes d'una reunió del govern, amb la petició de fixar data i pregunta en els pròxims dies, Lídia Heredia ha entrevistat la portaveu de JXSí i secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Sobre l'absència del grup de Xavier Domènech a la reunió -sí que hi van assistir els representants de Podem-, Rovira ha destacat que amb "els Comuns" hi ha hagut un cúmul de malentesos. "No els demanem que aprovin el full de ruta, els demanem trobar-nos per fixar els garanties del referèndum."

Rovira ha assenyalat també que falten pocs dies perquè se sàpiga la data i la pregunta concreta, "que es contestarà amb un 'sí' o un 'no'", i que l'"anunci que es farà en el marc governamental". Ha puntualitzat, però, que "ningú ha dit que s'hagi posat fi al Pacte Nacional pel Referèndum".

Rovira ha avançat que la pregunta interpel·larà clarament els ciutadans sobre la independència, però no ha especificat si parlarà de construcció d'un estat o d'una república. "Si s'inclou la paraula república és més fàcil sumar els Comuns", ha dit.

També s'ha referit a la picabaralla d'ahir entre la CUP i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. "Entenc el que diu la CUP que el diàleg amb el govern espanyol està trencat."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3