Marc Ramentol: "Poder assistir a un míting no és una crida a trencar el confinament municipal"

El secretari general del Departament de Salut diu que no s'ha de confondre la possibilitat d'assistir a un míting amb una crida a trencar el confinament municipal: "No hi ha crida i recomanem que s'hi desplacin els convidats i no el públic, els partits es preparen per prioritzar els actes telemàtics".
Sobre la franja que s'ha disposat perquè les persones amb Covid votin, Marc Ramentol diu que no hi ha cap marc normatiu per retirar el dret a vot a un determinat segment de població: "No es pot fer de cap altra manera, seria limitar el dret a vot de les persones malaltes, no hi ha alternativa".
Ramentol explica que, dilluns, 500 persones –2.000 són exrastrejadors de Ferrovial– començaran a treballar en el nou dispositiu de seguiment de casos Covid. Segons Ramentol, es tracta d'un nou servei i no és aplicable la subrogació de treballadors, tot i que s'aprofitarà la seva experiència i formació. Sobre la polèmica de la seguretat sanitària del vot de les persones amb Covid, Ramentol diu que s'ha de respectar el seu dret a vot i explica que es calcula que seran entre 140 i 160 mil.
Ramentol diu que el fet que es pugui anar a actes electorals no és una crida a saltar-se el confinament municipal, perquè seran actes de petit format i amb molt control de l'aforament i seguretat.
Sobre la contractació dels rastrejadors de Ferrovial, diu que el principi de subrogació no és aplicable perquè serà un servei totalment nou, amb més tasques i un nou operatiu tecnològic.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3