Manola Brunet: "El canvi climàtic és una seriosa amenaça per a la pau"

Lídia Heredia ha entrevistat avui Manola Brunet, recentment nomenada presidenta de la Comissió de Climatologia de l'Organització Meteorològica Mundial. És la primera dona que ocupa el càrrec i alerta que els efectes del canvi climàtic són irreversibles. Sequeres extremes que impossibiliten cultivar la terra, falta d'aigua, pluges torrencials... A diari veiem els seus efectes als TN, i són, diu, una seriosa amenaça per a la pau.

"El canvi climàtic és un repte global, és un element que s'afegeix a situacions que ja estan desestabilitzades i un disparador de migracions, que aporten conflictes quan es fan de forma massiva. La CIA i els EUA el tenen com el primer enemic de la pau a escala mundial", afirma.

Brunet, que també critica la manca de suport dels americans als acords de la cimera de París, assegura que "la comunitat científica no té cap dubte que el planeta s'escalfa i que ho fa a una velocitat sense precedents en la història".

Indica que actualment estem dos graus de temperatura per damunt des dels anys 70, i que entre els efectes de l'escalfament global hi ha cada vegada més inundacions, "alhora que gastem milers d'euros a recuperar platges que no recuperarem".

Exigeix polítiques clares per preservar el medi ambient i demana que els ciutadans ho tinguin clar tant a l'hora d'escollir les seves opcions polítiques com en el seu dia a dia. "La resposta individual no resoldrà el problema, però com a consumidors podem per exemple escollir productes de proximitat", explica.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3