M. Pascal (PDeCAT) : "El govern espanyol ens té acostumats a impugnar tot el que no li agrada, no abaixarem els braços"

Nova data en vermell al calendari polític català. Dijous que ve, el Parlament podria aprovar la reforma de la Llei de Presidència per facilitar la investidura a distància de Carles Puigdemont. La modificació molt probablement trobaria l'oposició de Rajoy, que ahir ja va anunciar "accions legals" pel la delegació del vot de Toni Comín. Marta Pascal, coordinadora del PDeCAT, ha assegurat a l'entrevista d'"Els matins" que és conscient que es mouen en un escenari on no tot depèn d'ells, però que "el govern espanyol ens té acostumats a impugnar tot el que no li agrada. No volem abaixar els braços".

Per Pascal, la de Puigdemont "és una investidura justa i de reconeixement, però no només això, és també de defensa de les nostres institucions".

Enmig de la nova cita de dijous al Parlament i del procés legal que es viu fora de les fronteres catalana i espanyola, plana el la data del 22 de maig, termini màxim per investir president o convocar noves eleccions. "Nosaltres, i en això hi ha molt consens, les eleccions ni les volem ni creiem que ens les puguem permetre, perquè suposarien més 155", assegura Pascal.

Malgrat l'enfrontament amb els grups del 155, el PDeCAT va aprovar amb ells ahir al Congrés una proposició de llei que permetrà desallotjar els habitatges ocupats de forma il·legal en dos mesos. Sobre aquests desnonaments exprés, Pascal afirma que "és una iniciativa pensada per protegir petits propietaris i per impedir que les màfies campin lliurement, però que no ha d'afectar els que tenen dificultats per pagar la hipoteca".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3