Les notícies del 15/02/17: El TC anul·la el full de ruta

Les notícies del 15/02/17: El TC anul·la el full de ruta

Els plans per convocar un referèndum el 2017 tornen a la Fiscalia. Els hi torna a enviar el Tribunal Constitucional, que ha anul·lat els acords aprovats pel Parlament que instaven el govern a celebrar un referèndum, encara que sigui unilateral. Aquest cop la via penal es podria obrir, una altra vegada, per a la presidenta Carme Forcadell, però també, i per primera vegada, per als 4 membres de la mesa favorables al dret a decidir. El govern diu que cap decisió del TC altera els plans cap al referèndum i Sáenz de Santamaría diu que es buscaran interlocutors alternatius a la Generalitat.
Un acte d'assetjament i de violència. Així veu la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, el que va passar divendres a les portes del TSJ, en l'última sessió del judici del 9-N.
Noves informacions del diari "Público" sobre Alícia Sánchez-Camacho i Jorge Moragas. La filtració d'unes gravacions apunta cap a la presidenta del PP Català com la persona que hauria posat en marxa l'operació Catalunya, per intentar aturar el procés sobiranista. "Público" també hi implica Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, que ha desmentit les acusacions.
A Barcelona, les dones cobren 7.400 euros menys l'any que els homes. Aquesta discriminació salarial afecta tots els oficis, totes les edats i totes les categories professionals, segons un informe de l'Ajuntament de Barcelona. Avui, la Generalitat explicarà els resultats d'un altre estudi que confirma les desigualtats en tot el territori.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3