Josep Vicent Boira, comissionat per al corredor mediterrani: "La connexió de mercaderies amb Europa és fonamental per a les exportacions"

Josep Vicent Boira, comissionat per al corredor mediterrani: "La connexió de mercaderies amb Europa és fonamental per a les exportacions"

Des del juliol passat, el valencià Josep Vicent Boira és el comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, la via que ha d'unir els ports del sud i el nord d'Europa en tren. Per parlar dels terminis d'aquesta infraestructura, la més ambiciosa al calendari del govern espanyol, l'hem entrevistat avui a "Els matins".

Boira ens assenyala que el corredor mediterrani té com a objectiu resoldre un deute històric amb determinades zones del territori:"El disseny radial de les comunicacions ha beneficiat algunes comunitats i n'ha perjudicat d'altres. El corredor mediterrani és una reivindicació centenària", explica. També incideix en la seva importància en el transport de persones i de mercaderies. "Molta gent ens diu que no calen més AVEs, però el transport i la connexió de mercaderies amb Europa és molt important per a les exportacions."

Sobre si, tal com va anunciar el Ministeri de Foment, estarà enllestit el 2021, assenyala que els diferents trams s'aniran posant en marxa de manera progressiva. "L'estació de Cambrils, per exemple, està gairebé enllestida, i hi ha trams pendents només de l'estudi de seguretat, Castellbisbal-Tarragona i Tarragona-Vandellòs-Castelló. Però recordin que des de l'accident d'Angrois s'ha incrementat l'exigència en la seguretat." "Si el 2021 tots els trams del corredor estan acabats, o en obres, voldrà dir que estem treballant en el camí correcte. Com en el futbol, soc partidari d'anar partit a partit."

En relació amb l'acte amb empresaris i societat civil celebrat a Barcelona, Josep Vicent Boira resta importància al fet que no hi participés el president de la Generalitat, perquè, diu, treballen per datar una reunió amb l'executiu català.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3