Bargalló, conseller d'Ensenyament: "Volem incrementar el pressupost en educació"

Comença el nou curs escolar per a un milió i mig de catalans, i enguany amb menys alumnes de P3, més d'ESO i amb algunes escoles en obres. També creix l'alumnat que cursarà formació professional, mentre que el batxillerat perd uns 1.300 alumnes. Sobre aquestes xifres i també sobre els reptes de modernització i millora que encara l'escola en aquest nou curs hem parlat avui a "Els matins", amb Josep Bargalló, conseller d'Ensenyament.

"Els centres escolars han obert amb normalitat, tret de 21, on hi ha incidències pel retard de les obres previstes a causa del 155 i dels aiguats dels últims dies i on hem hagut de reubicar els alumnes", ens ha explicat el conseller, que també ha assenyalat que, tot que que s'incorporen gairebé 700 nous docents, "ens falten titulats en filologia catalana i espanyola i en ciències exactes, a causa de les jubilacions dels docents" i també, diu, hi ha mancances "entre el personal no docent: psicòlegs, personal expert en inclusió, personal d'administració..."

Josep Bargalló ha posat en dubte que la inversió en educació sigui menor a la mitjana de l'estat espanyol. "D'acord que estem per sota de la mitjana europea i estem treballant per incrementar la inversió en els pròxims pressupostos, perquè tenim molta feina a fer, però no sabem en quina mesura ho podrem fer."

Sobre les novetats en els plans d'estudi que proposa la Conselleria d'Ensenyament de cara al futur immediat, hi ha l'educació per projectes, que ja s'aplica en alguns instituts: "Farem una radiografia dels resultats, conscients que en aquest àmbit no hi ha solucions màgiques ni un sol model de millora, perquè cada escola és única." I també l'institut-escola, "que ens és útil en zones del territori amb poca població i també en llocs de situació socioeconòmica complexa".

També s'ha referit a la implementació de les noves tecnologies a classe i, en el cas dels mòbils, ha donat llibertat als centres a l'hora de regular-ne l'ús.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3